Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

КРЗ Порт-Бургас продаде корабния си док на турска фирма за 1,15 млн. евро



Ключови думи:
30 Август 2007, Четвъртък


Автор: Автор: Румяна ЕМАНУИЛИДУ Черноморкси Фар



Бургаското кораборемонтно дружество се преустройва и инвестира в пристанищна дейност
"КРЗ Порт-Бургас” АД, дъщерно дружество на „Индустриален холдинг България” АД – София, финализира в петък сделката си за продажба на плаващ док, произведен през 1969 година в Клайпеда, и плаваща работилница за кораборемонт на обща стойност 1,150 млн. евро. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството инж. Веселин Статев.
Купувач на съоръжението е турската фирма „Инеболу дeнисчилик санайъ ве тикарет А.С.” Компанията, чийто централен офис е в Истанбул. Фирмата е специализирана в опериране с плавателни съдове и от тази година разширява дейността си със строителство и кораборемонт.
Докът ще отплава до 23 септември. В рамките на един месец ще бъдат сменени българските символи, ще се извърши ремонт и ще се подготви за отплаване. Плаващата работилница ще бъде докувана на борда на съоръжението и докът ще бъде провлачен с помощта на три влекача до турското пристанище Инеболу, където ще бъде базиран.
Средствата от продажбата на дока обаче ще бъдат инвестирани в пристанищна дейност. С тях ще бъдат закупени челна товарачна машина, нов вилкоповдигач и два гумено- лентови транспортьора за обработка на зърнени храни. До края на годината ще бъде построен 12,5-тонен кран със съответния кранов път, ще бъдат ремонтирани асфалтовите настилки в пристанището и ще започне строителството на собствено отклонение на индустриалния клон на жп линия. Това ще даде възможност за директна обработка и транспортиране на товари. Сега съществуващата жп линия на практика е неизползваема, тъй като преминава през територията на други две фирми – „Черноморски риболов” и „Фиш порт”. Предстои обявяването на конкурси и избор на специализирани фирми за изпълнение на строителните дейности и оборудването, каза още инж. Статев.
„Индустриален холдинг България” АД – София пренасочва основната кораборемонтна дейност към Варна. Дружеството е собственик и на „Булярд – корабостроителна индустрия” АД.


Прочетено: 4661 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
това си е моята приятелка Конкурс прическа Бургас 2009 Един рицар в Париж от Бутик Конкур глазами зрителя Етнографски Музей БУРГАС hannah montana Община Бургас Черноморец-Поморие Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development