Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

7 медала за бургаските математици от Хонг Конг



15 Август 2007, Сряда





Седем  медала завоюваха бургаските математици на Международното съзтезание “ International Youth Mathematics Contest 2007”.  То се проведе от 29 юли до 2 август в Хонг Конг и в него  участваха над 300 деца от цял свят.
В оспорвана конкуренция на 77 отбора от 21 държави, 8-те бургаски ученици се представиха отлично както в индивидуалните съзтезания, така и в отборното класиране.  За показаните резултати и осемте бургазлийчета- Диляна, Ани, Евгени, Драгомир/ в 9 клас с преподавател и ръководител на отбора Ваня  Стоянова/ и  Галина, Тодор, Станислав  и Дончо/ в 6 клас с преподаватели и ръководители на отбора Иовkа Николова и Юлия Хараламбиева/  получиха специални грамоти за много добро представяне. Завоюван бе един сребърен медал и спечелени още 6 бронзови отличия.
Среброто бе спечелено от 9-токласничката Диляна Минчева, а бронзови медалисти станаха връстниците й  Ани Иванова, Евгени Иванов, Драгомир Кичев и шестокласниците Галина Кирчева, Тодор Марков и Станислав Асенов.
Това е първо участие на бургаската ПМГ на това престижно международно съзтезание, а представянето е повече от отлично.  В националния отбор на България, бяха включени още представители на Математическите гимназии в София, Шумен и Димитровград, които останаха назад по завоювани медали.
За перфектното си представяне бургаските ученици положиха максимални усилия при подготовка.  Те решаваха задачи с преподавателките си Ваня Стоянова , Йовkа Николова и  Юлия Хараламбиева  ежедневно. За да могат да преодолеят часовата разлика, / в Хонг Конг е 5 часа напред/, ученици и учители  се събираха след полунощ в училищните стаи и решаваха задачи от 2 до 7 часа в първите часове на деня.
Бургаските математици обраха овации и с танцувалните си умения. Те представиха България в специална празнична  вечер на държавите с перфектно изпълнение на тракийска ръченица  с елементи на  джиновско хоро.
Една единствена частна фирма, със специално отношение към образованието подаде ръка на бургаските съзтезатели и осигури финансова подкрепа за  пътуването до Хонг Конг.  На последната си сесия общинския съвет реши да бъдат отпуснати 30 000 лв., сума с която да бъдат покрити разходите за съзтезанието на отбора.
Надяваме се,че бургаската общественост и бизнес в бъдеще да подкрепя талантите на Бургас в подобни изяви.  А математиците на ПМГ “Н. Обрешков”  го заслужават. Възпитаниците на гимназията са носители на не едно и две национални и международни отличия.
ПМГ “Н. Обрешков” е едно от най-елитните училища в страната и международните успехи на неговите възпитаници го доказват многократно.



Прочетено: 3506 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя флора 2008 Конкурс прическа Бургас 2009 Цвете флора 2008 Първа копка Конкурс прическа Бургас 2009 БЪДИЩЕ Spirit of Burgas св. Николай Чудотворец моите цветя Великденско яйце
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development