Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Над 300 акта издала НАП през юли, повечето за касови бележки



31 Юли 2007, Вторник


Автор: http://www.burgasnews.com/



325 са съставените актове за установени административни нарушения само през месец юли, съобщиха от пресцентъра на НАП-Бургас. По Южното Черноморие са проверени повече от 500 търговски обекта на открито и закрито, обменни бюра, атракциони, дневни и нощни заведения, складове и магазини. Най-често установяваното нарушение е неиздаване на касова бележка и нередовна отчетност, уточни пресаташето на дирекцията Христо Узунов. Той апелира към гостите и жителите на областния център и почиващите в региона да настояват за издаване на касова бележка, а в случай на отказ да информират приходната администрация на тел. 870-990.  Предстои определяне размера на глобите с наказателни постановления по съставените актове за установени нарушения.
    Други 106 проверки на фирми от областта са извършени през юни и юли с цел контрол по спазване на осигурителното законодателство. Констатирани са твърде много нарушения – 137,  колкото е и броят на съставените актове. В хода на тези проверки органите по приходите осъществяват контрол по отношение съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите и осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица. Следи се и за това дали съгласно последните промени в Кодекса за социално осигуряване, когато възнагражденията са начислени, но не са изплатени, осигурителят е внесъл осигурителни вноски за своя сметка и тези за сметка на осигурените лица, до края на месеца, през който е извършено начисляването. За първоначално нарушение размерът на наказателното постановление е от 50 до 500 лева, при повторно – от 500 до 2 000 лева. Ако длъжностно лице разреши изплащането на възнаграждения без внасянето на дължимите осигурителни вноски, глобата е в размера на невнесените вноски, но не повече от 20 000 лева. Особено завишен контролът по осигуряването е в сферите на строителството и туризма, където е висок ръстът на временно заетите. От НАП-Бургас напомнят на работодателите, че трябва да уведомяват приходната администрация при всяко сключване, изменение или прекратяване на трудово правоотношение и да подават информация за наетите от фирмите лица. И през месец август ще продължат активните дневни, нощни и през почивните дни проверки, извършвани от служителите на оперативния контрол на ТД на НАП-Бургас. Екипите на морската дирекция ще бъдат подсилени и със служители на приходната администрация от вътрешността на страната.


Прочетено: 4746 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
4
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 бургаска среща KST Bourgas 1975 Море,земя, въздух Александропулис, Гърция - юни.2007 хотел приморец ГРОБИЩЕН ПАРК Рибари в Истанбул фонтанът на площада отгоре е по-забавно и по-безопасно Казан за топло
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development