Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

“Изследвай се за ХИВ/СПИН – анонимно и безплатно”



16 Юли 2007, Понеделник


Автор: Burgas Info



 

Започва лятна АНТИСПИН кампания, която ще продължи един месец и ще обхване 17 града по българското Черноморие съобщи Министерство на Здравеопазването. Национална  кампания под мотото „Изследвай се за ХИВ/СПИН – анонимно и безплатно” се организира от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, изпълнявана от Министерство на здравеопазването и финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. Целта на кампанията е да се популяризира доброволното, анонимно и безплатно изследване за ХИВ, което се извършва с бърз тест, отчитащ резултат в рамките на 10 минути. Тази услуга ще бъде изнесена по Черноморието с мобилен медицински кабинет, за да могат хората да се възползват от нея дори когато са извън населеното си място по време на отпуск. Изследването се предлага в 18 кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС) в цялата страна.

         Жителите на Бургас могат да се възползват от услугата на 2 и 3 август. По време на кампанията мобилен медицински кабинет с екип от консултанти ще бъде разполаган на места в близост до плажната ивица от 9.00 до 13.00 часа и във вечерите часове до популярни заведения. На желаещите ще се предлага изследване за ХИВ с бърз тест, консултация по въпросите на ХИВ/СПИН, презервативи и информационни материали. Консултантите - психолози и медицински специалисти, са обучени да работят с бързи тестове и да провеждат пред и след-тестова консултация – услуги, които се практикуват в 18-те КАБКИС.
     Целта на инициативата е общественото внимание, в частност на младите хора и на представителите на уязвимите групи – роми, проституиращи жени и мъже, интравенозни наркомани, мъже в сексуални отношения с мъже, да се насочи по посока на отговорно сексуално поведение, задължителна употреба на презервативи и важността на факта всеки да знае своя ХИВ-статус като част от грижата за собственото здраве и здравето на партньора.

     Кампанията ще се реализира в градовете Шабла, Каварна, Албена, Златни пясъци, Варна, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско, Китен, Царево, Ахтопол и Синеморец по следния график:

Допълнителна информация за Националната лятна кампания „Изследвай се за ХИВ/СПИН – анонимно и безплатно” може да се получи от офиса на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” на тел. 930-12-43 или 873-56-16.

 



Прочетено: 2309 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
морето и ние ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА хотел етюд 01 Конкур глазами зрителя Алёша. 9 мая 2015 года В атака Източен лопох цвят грее грее Салат дьо Шоп Аз И Брат ми  с децата . Пътна помощ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development