Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Парад на пълните отличници на Бургас



01 Юли 2007, Неделя


Автор: Burgas Info



 

Стотици бургаски ученици от над 30 училища бяха обявени от сдружение ГЕРБ за отличници на Бургас, България и Европа. Това стана на тържествен парад на шестиците на сцената на „Охлюва” в Морската градина.

В церемонията участваха и деца, лауреати от международни олимпиади и състезания, както и вицеевропейски шампиони по шахмат .

 

Специалните поименни призове „отличник” бяха връчвани от регионалният координатор на сдружение ГЕРБ Димитър Николов.

 „Вие сте бъдещето на Бургас и страната ни. Затова заслужавате това признание за усилията, амбицията и труда си. Пожелавам ви ваканция изпълнена с емоции за пълно 6”, заяви Николов. Според него, церемонията е начин да се легитимират и покажат пред бургаската общественост децата с потенциал. Той благодари на учителите и родители им, че са ги подкрепяли в пътя към знанието.

 

Отличените деца бяха поздравени с концерт на млади бургаски таланти. Те поздравиха връстниците си с хитови поп и хип-хоп парчета, денс-формации и  демонстрации на карате. Млади художници от училище „Кирил и Методий” пък показаха платната си на специален кът до сцената. Фойерверки и стотици разноцветни балони бяха пуснати на финала в чест на отличниците. Децата бяха поздравени и от директора на инспектората по образование в Бургас – доц. Таня Борисова.

 

В програмата си за управление на общината през новия мандат ГЕРБ- Бургас  иницира  създаването и на  Общински  стипендиантски фонд за отличниците на Бургас. Целта е да се подкрепят деца и семейства,  които ежедневно  инвестират  труд, отговорност и  усилия в образование. „Защото създавайки  бъдещето си, те създават по- качествено и добро  бъдеще за Бургас и  България”, казаха от ГЕРБ Бургас.  

Пълните отличници ще получат и още една специална награда. В понеделник от 16 до 19 ч. те ще могат да си изберат книга от специално подготвен за тях щанд в книжарница «Хеликон». Там ще бъдат раздадени и снимките им от церемонията на «Охлюва». 

 



Прочетено: 4544 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Старият Бургас Извор на Марина река флора 2008 МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. успях! Странджа Конкур глазами зрителя червено жълто и сиво
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development