Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Дадоха на концесия още три плажа в Бургаско



28 Юни 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

3 плажа по Черноморското ни крайбрежие ще бъдат предоставени на концесия за услуга без търг или конкурс за срок от 11 години, реши правителството.
Созополската фирма “Хелио-тур-с” ще бъде концесионер на “Къмпинг “Златна рибка”. “Лазурен бряг” пък ще стопанисва морски плаж “Къмпинг “Нестинарка”- община Царево. “ИТС 2005”  ще бъде концесионер на “Стамополу-Перла” в община Приморско.
Програмата на концесионерите включва обособяване на зони за санитарно-хигиенни съоръжения и питейно водоснабдяване, за спортно-развлекателни дейности, търговски обекти, както и свободна зона, в която посетителите на плажа ще могат да разполагат собствени пособия. Плажовете ще имат спасителни постове, медицински пункт и т. н.
Дружествата, определени за концесионери без търг или конкурс, са използвали прилежащите морски плажове към момента на откриване на процедурата за приватизация на “Хелио-тур-с” ЕАД, “Лазурен бряг” ЕАД и „Интертравълсървиз” ЕАД (преименувано на “ИТС 2005”) и преобразуването им в акционерни дружества. Те използват тези плажове и към настоящия момент. Концесионните договори ще бъдат сключени със задна дата – от момента, в който е осъществена приватизационната продажба на акции на дружествата.
Министерският съвет отказва да бъде продължен концесионният договор за плаж “Река Вая”, община Несебър, с правоприемника на концесионера “Голф хотели” АД. Концесионер от 2001 г. е сливенската фирма “Динамо хотели” ЕООД.
Договорът ще бъде преустановен поради пропуснат от новото дружество законов срок да подаде молба за правоприемник на концесионния договор.



Прочетено: 2510 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мой хороший знакомый из Бургаса Римокатолическата черква Близо до жп гарата pepi лека вечер Конкурс прическа Бургас 2009 HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Парк в Бургас, Младежки дом аз Ремонт носачи Казанлък Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development