Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Камено дава сградата на бившето полицейско управление за „Център за обществена подкрепа” на деца



28 Юни 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

Сградата на бившия полицейски участък в Камено ще бъде дадена за нуждите на Център за обществена подкрепа”. Това реши на свое заседание днес Общинският съвет.

Центърът ще се обслужва от отдел социална закрила и е част от общинската програма за закрила на детето за 2007 – ма година.  Целта е да се подпомогнат деца в неравностойно социално положение, като им се оказва методическа помощ и се защитават техните интереси. Едни от целите на програмата са да се намали броя на децата, отглеждани в специализирани институции като се създадат условия за задоволяване на техните потребности, както и да се извършват социални услуги за деца от рискови групи .

В програмата е отделено специално внимание и на мерките за защита на децата от насилие, злоупотреби и други форми на експлоатация, както и да се гарантира равен достъп на децата до качествено образование. Предвидени са мерки и за намаляване на децата жертви на пътно- транспортни произшествия чрез серия от превантивни дейности.

На сесията днес, кметът Которов застана категорично зад протестите на жителите на село Константиново против изграждането на каменна кариера там. Градоначалникът подкрепи общата декларация на общинския съвет и заяви готовността си да съдейства по всякакъв начин за защита на интересите на местните жители.

„Случващото се в Константиново за пореден път показва, че държавата изцяло е абдикирала от проблемите по места и продължава да вменява на общините да се справят с проблеми, които са наложено законодателно”, заяви Которов. „Отново ще алармирам всички институции за проблема, но след като някой създава тези ощетяващи хората закони, трябва да носи и съответната отговорност за това”, заяви още кметът на Камено.

На днешната сесия  бяха обсъдени и мерките за борба с бездомните кучета.

В отговор на питане колко са новорегистрираните жители на общината към месец март 2007 – ма, става ясно, че те са около 70 и информацията за това е публикувана в интернет.

Общинският съвет прие и докладната записка на кметът Которов, за разкриването на детска кухня в Камено. За целта вече има разрешение от съответните институции.



Прочетено: 2514 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas В солнечный день Странджа през есента ГРАФИЛА 2009, Бургас културен център Ето го Немо Бургас, ФЛОРА 2008 Люцерна Южен парк моите цветя Созопол - пристан Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development