Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пенсиите се вдигат с 10% от 1 юли



15 Юни 2007, Петък


Автор: Burgas Info



 

Увеличението на пенсиите от 1 юли ще бъде с 10%, а не както бе заложено в бюджета – с 8,5%, реши правителството.
От съобщението за взетото решение не стана ясно как то е било подкрепено от министрите от квотата на НДСВ. Предложението бе на левицата, но от НДСВ  го обвързаха с едновременно намаляване на осигурителните вноски с 3%, като казаха, че ще го подкрепят само при това условие. Преди началото на заседанието на правителството министърът на икономиката и енергетиката в оставка Румен Овчаров каза за контрапредложението на НДСВ, че то може да бъде обсъдено не по-рано от следващия месец в рамките на промените в общата управленска политика на правителството. Финансовият министър Пламен Орешарски бе още по-уклончив, като обвърза разглеждането на идеята с анализа на изпълнението на бюджета за първата половина на годината.  
Вдигането на пенсиите с 10% трябва да стане с промяна в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване.
Според одобрения от кабинета законопроект минималната пенсия за старост и прослужено време става от сегашните 85 лв. на 93.50 лв.
Средната пенсия в страната става 168 лв., а максималната – 490 лв.
Увеличава се и социалната пенсия за старост от 63 лв. на 69.30 лв. Тя се отпуска на навършили 70 години граждани, чийто доход на член от семейството е по-малък от сбора на гарантирания минимален доход, установен в страната за последните 12 месеца към датата на навършване на възраст за получаване.
Социалната пенсия за старост ще доведе и до увеличаване на минималните размери за пенсиите, които не са свързани с трудова дейност като пенсиите по болест, инвалидност, военноинвалидност и др.
Новият размер на пенсиите е в съответствие с решението на Надзорния съвет на НОИ за индексиране на доходите на възрастните хора./mediapool.bg



Прочетено: 2043 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджански извор pepi вместо сняг на Коледа Река Сена, Париж от Бутик Странджа, Бръшлян Фрагмент от сграда в Бургас газ паметникът на Руската армия флора 2008 pepta pepi ahtopol
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development