Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Въвеждат засилен контрол при използването на джетовете



07 Юни 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

2 смъртни случая при инциденти с водни мотори, отчитат през миналото лято

"Ще въведем ред и засилен контрол при използването на джетовете. Ще бъдат поставени като условия коридорите за джетове да са до една миля от брега, да се проверяват хората, които ги управляват дали не са употребили алкохол, ще бъде определена възрастова граница за тези, които могат да ползват джетове. Това каза началникът на Регионален граничен сектор в Бургас комисар Ваньо Иванов на работната среща, на която се подготвя проект за Наредба за плаването и граничния режим във вътрешните води на Черно море.  Проектът регламентира и движението на плавателните съдове за спорт и туризъм.
Бъдещата наредба ще засегне и хората, които предлагат разходка с лодка на туристите. Често пъти сме били свидетели, че в плавателните съдове се качват пътници неколкократно надвишаващи разрешения брой", каза още комисар Иванов.

В момента по Черноморието е пълен хаос при използването на джетовете, лодките за развлечение, яхтите и сърфовете, коментираха участниците в срещата. В тази насока трябва да се използва европейското законодателство, смята директорът на Изпълнителна агенция “Морска администрация” Николай Апастолов.
Новата наредба  ще бъде готова след около три месеца и в нея ще бъдат предвидени големи санкции за нарушителите.
”Ще пригодим гръцкия опит към нашите условия, тъй като в южната ни съседка е изградена много сериозна законова база, която регулира плаването в териториалните води”, заяви зам.областният управител Георги Николчев.
Миналото лято на територията на областта са регистрирани 7 инцидента с водни мотори. При тях загинаха 2 души.

 



Прочетено: 2293 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моят изгрев бургас Есен витраж1 pepi аз Змийския остров - Созопол Spirit of Burgas Мото клуб камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Spirit of Burgas Гараж на село
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development