Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Комисия проверява опасните водоеми в Бургаско



29 Май 2007, Вторник


Автор: Burgas Info



 

Специална комисия ще провери техническото и ескплоатационно състояние на потенциално-опасните водни обекти на територията на областта, както и проводимостта на речните русла и отводнителните системи в населените места. В нея влизат представители на Гражданска защита, Басейнова дирекция за Черноморски район, Изпълнителната агенция по хидромелиорации, ВиК и Напоителни системи.
Протоколът от проверките ще бъде изпратен в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.
До 15 юни 2007 г. собствениците или ползвателите на водоеми трябва да актуализират аварийните си планове, да се сключат или анексират договорите между собствениците на водоеми и лица, чийто личен състав, техника и механизация са предвидени за ползване съгласно аварийните планове, при необходимост да осигурят резервно електрозахранване на помпени станции за питейни води на ВиК и отводнителните помпени станции. Това гласи заповед на Областния управител.
До 22 юни 2007 г. кметовете на общини трябва да осъществят контрол за наличието и актуализацията на аварийните планове на собствениците или ползвателите на водоеми, да актуализират плановете за проводимост на речните русла, да проверят състоянието на мостовете и праговете на реките и др.
При възникване на опасност от наводнение собствениците или ползвателите на водоеми трябва незабавно да информират Гражданска защита, за ситуация, с която не могат да се справят своевременно, да организират денонощни дежурства.
Необходимо е кметовете да контролират организирането на групи за наблюдение при увеличаване оттока на реките, да организират извеждането, подслоняването и оказването на първа помощ на пострадалите, да организират действия по надграждането на диги при застрашени от преливане участъци, да организират бързото оповестяване на населението и поддържат постоянна връзка с ръководителите на потенциално опасните водностопански системи и водни обекти.
В срок до 29 юни собствениците или ползвателите на водоеми трябва да извършат изследване на риска при експлоатация на потенциално- опасните язовири с цел определяне параметрите на заливаемите зони в реките, както и времето на протичане, достигане и оттичане на високата вълна.



Прочетено: 2222 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 wellcome to bourgas Конкур глазами зрителя Извилистая жизнь дерева братска дялба Детски къщи Teddys house Пристанище Приморско Етнографски музей Бургас Осенний натюрморт спретната къщурка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development