Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Масови жалби срещу ДПС за погазване на закона в Бургаско



20 Май 2007, Неделя


Автор: Burgas Info



ДПС масово погазва закона в избирателните секции в областта, алармираха от предизборните щабове на СДС и ГЕРБ в Бургас. Снимка на роми, раздаващи бюлетини на ДПС пред избирателна секция в Карнобат е изпратена заедно с жалба до РИК Бургас. Фотосът е дело на общинската лидерка на ГЕРБ в Карнобат Вяра Петрова. 

СДС Бургас пък входира в Районната избирателна комисия три жалби във връзка с грубо нарушение на закона в няколко секции.  От СДС Сунгурларе алармират, че в три секции в селата Черница /32 секция/ и Лозарево /19 и 20 секция/ , които са със смесено население, липсват съответно 122, 130 и 100 бр. бюлетини на ДПС. Този факт е показателен за това, че ДПС предварително раздава бюлетините си, за да улесни по- неграмотните избиратели. 
Втората жалба е сигнал за нарушение в секция 29 в детска градина "Калина Малина" в Айтос. По сигнал на общинският лидер на СДС Петър Янев пред учебното заведение масово се раздават бюлетини на ДПС на стоящите отпред роми.
Третата жалба е за извършване на явна агитация в училище „Христо Ботев” в „Комлука”. Там пак емисари на ДПС стоят пред школото с шапки и тениски ДПС и обозначени на тях номер на бюлетината.

От ГЕРБ Айтос пък са алармирали за масово раздаване на бюлетини на ДПС пред секциите в ромската махала. Освен РИК е сезирано и гражданското сдружение за честни избори. ГЕРБ Бургас сезира Районната избирателна комисия за нарушения в няколко секции на територията на община Бургас, съобщиха от пресцентъра на организацията.  
Във втора секция в училище „Княз Борис І” в Бургас е влязъл симпатизант на НДСВ с бадж на партията.
В секция 244 в училище „Васил Априлов” в 9 ч. сутринта в стаичката за гласуване е нямало бюлетини на ГЕРБ.
В секция 202 в комплекс „Изгрев” не е бил спазен принципа на тайна на вота, тъй като от кабинката се виждало гласоподавателят коя бюлетина избира.
РИК е допуснала грешка за една от секциите. Обявила е адрес на секция в училище „Георги Бенковски”, а действителната секция се  намирала в училище „Климент Охридски”.
От ГЕРБ Айтос пък са алармирали за масово раздаване на бюлетини на ДПС пред секциите в ромската махала. Освен РИК е сезирано и гражданското сдружение за честни избори.

 

 



Прочетено: 2713 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas вечерен Бургас кафето ми моите цветя Хозяин причала Конкурс прическа Бургас 2009 KST Bourgas 1975 Бодил край Ясна поляна Бургаският кей Ива цвят Първа копка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development