Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Масови жалби срещу ДПС за погазване на закона в Бургаско



20 Май 2007, Неделя


Автор: Burgas Info



ДПС масово погазва закона в избирателните секции в областта, алармираха от предизборните щабове на СДС и ГЕРБ в Бургас. Снимка на роми, раздаващи бюлетини на ДПС пред избирателна секция в Карнобат е изпратена заедно с жалба до РИК Бургас. Фотосът е дело на общинската лидерка на ГЕРБ в Карнобат Вяра Петрова. 

СДС Бургас пък входира в Районната избирателна комисия три жалби във връзка с грубо нарушение на закона в няколко секции.  От СДС Сунгурларе алармират, че в три секции в селата Черница /32 секция/ и Лозарево /19 и 20 секция/ , които са със смесено население, липсват съответно 122, 130 и 100 бр. бюлетини на ДПС. Този факт е показателен за това, че ДПС предварително раздава бюлетините си, за да улесни по- неграмотните избиратели. 
Втората жалба е сигнал за нарушение в секция 29 в детска градина "Калина Малина" в Айтос. По сигнал на общинският лидер на СДС Петър Янев пред учебното заведение масово се раздават бюлетини на ДПС на стоящите отпред роми.
Третата жалба е за извършване на явна агитация в училище „Христо Ботев” в „Комлука”. Там пак емисари на ДПС стоят пред школото с шапки и тениски ДПС и обозначени на тях номер на бюлетината.

От ГЕРБ Айтос пък са алармирали за масово раздаване на бюлетини на ДПС пред секциите в ромската махала. Освен РИК е сезирано и гражданското сдружение за честни избори. ГЕРБ Бургас сезира Районната избирателна комисия за нарушения в няколко секции на територията на община Бургас, съобщиха от пресцентъра на организацията.  
Във втора секция в училище „Княз Борис І” в Бургас е влязъл симпатизант на НДСВ с бадж на партията.
В секция 244 в училище „Васил Априлов” в 9 ч. сутринта в стаичката за гласуване е нямало бюлетини на ГЕРБ.
В секция 202 в комплекс „Изгрев” не е бил спазен принципа на тайна на вота, тъй като от кабинката се виждало гласоподавателят коя бюлетина избира.
РИК е допуснала грешка за една от секциите. Обявила е адрес на секция в училище „Георги Бенковски”, а действителната секция се  намирала в училище „Климент Охридски”.
От ГЕРБ Айтос пък са алармирали за масово раздаване на бюлетини на ДПС пред секциите в ромската махала. Освен РИК е сезирано и гражданското сдружение за честни избори.

 

 



Прочетено: 2695 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
камини ВИК УСЛУГИ БУРГАС Бургас, ФЛОРА 2009 Детски къщи Teddys house Лятната естрада в Морската градина ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Spirit of Burgas Стив и аз Приморско Тройна дъга над Бургас Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development