Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бият журналисти на бургаска телевизия на митинг на ДПС



09 Май 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



 

Екип на телевизия СКАТ е бил удрян и унижаван на предизбрен митинг на ДПС в Руен. Лично лидерът на ДПС Ахмед Доган дал указания екипът да бъде прогонен, въпреки че митингът се е провеждал на публично място, а за него има официално съобщение и на интернет-страницата на ДПС. На митинга присъстваха и снимаха и журналисти от други медии.

Камерата на СКАТ е записала как Ахмед Доган маха пренебрежително с ръка към журналистите и казва "разкарайте ги". Охранители от личната му охрана, длъжностни лица от община Руен и служители на Националната служба за охрана се нахвърлили върху репортера и оператора на телевизията.
С викове "махайте се", блъскане и ритници по глезените и в бъбреците журналистите са били изгонени от уж публичното мероприятие на ДПС.
Тв екипът по никакъв начин не е нарушавал установения ред на митинга, нито е провокирал някого, дори не е се е доближавал до Ахмед Демир Доган, заместникът му Йордан Цонев или друго официално лице от ДПС, поясниха от телевизията. Униформени полицаи отказали да защитят битите журналисти с оправдания, че имат забрана от НСО да припарват в двора на училището, където се е провеждал митингът на ДПС.
Екипът не е подал жалба в полицията.

От Скат ще настояват за разследване на участието на служители от НСО в инцидента, причините за бездействието на полицията и за незабавното уволнение на виновните длъжностни лица.



Прочетено: 3122 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стара къща на ул. Бургас, ФЛОРА 2009 КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас централна градска тоалетна аз Черноморец-Поморие Приятелки в три цвята университет Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Часовникът на -1-
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development