Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът на Созопол отказа официална справка за временно регистрираните работници в общината



07 Май 2007, Понеделник


Автор: Burgas Info



 

Кметът на община Созопол Веска Караманова е отказала да даде писмен официален отговор на питане, входирано от общинските съветници на СДС в морския град, колко са временните регистрации на работници от вътрешността на страната от началото на годината до момента.

На последната сесия в петък Караманова е заявила, че не може да предостави на този етап официален отговор и вместо това секретарят на общината е изнесъл т.нар. „чернова”, според която до 20 април в общината са били регистрирани 1150 души.

Според лидерът на СДС Созопол Стойо Недин, отказът на Караманова да предостави официални данни е грубо неспазване на правилника на Общинския съвет и показва гузност от нейна страна. Синият лидер изрази предположение, че към днешната дата всъщност регистрираните външни потенциални гласоподаватели в общината  надминават 3 000.

„Това е 90 % от гласоподавателите на град Созопол, 35 %  от избирателите в общината и над 50 % от гласуващите в общината”, заяви Недин.

Това означава, че именно тези външни хора ще могат да си изберат кмет на Созопол и свое мнозинство в общинския съвет, допълни лидерът на СДС Созопол. Според него, отказът на кметицата на Созопол да предостави официални данни всъщност е страх да признае действителността, тъй като самата тя е кмет избран от временно регистрирани работници.
Преди месец, Недин алармира че в Созопол тече масова адресна регистрация на работници и строители от вътрешността на страната във връзка с предстоящите местни избори. „Оказва се, че тези хора ще решат съдбата на местните жители, изкривявайки тотално вота им”, заяви Недин. Той припомни случилото се на местните избори в Созопол през 2003 – та година, когато отново регистрирани преди вота избиратели от вътрешността на страната предрешиха изкуствено избора на Веска Караманова.

Според СДС Созопол, такова опорочаване на изборите се очаква и в другите морски общини от областта. Това стана причина председателите на СДС от  Бургас, Поморие, Несебър, Приморско и Царево да направят обща среща за обсъждане на ситуацията и реакция по проблема. Депутатът от СДС Иван Сотиров преди няколко дни пък внесе предложение за промяна на закона за въвеждане принципа на уседналост да бъде въведен и за предстоящите местни избори. 

 

 



Прочетено: 3497 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
xx Роза Флора Бургас 2009 на тела Странджа през есента Кръст за Бургас Бургас, ФЛОРА 2009 Лалета от Бутик витраж2 Несебър Люцерна Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development