Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

9 организации пращат изборни наблюдатели



03 Май 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

9 неправителствени организации ще наблюдават изборите за депутати в Европарламента-съобщи в Бургас говорителят на ЦИК Александър Александров. До този момент в ЦИК има регистрирани 6 социологически агенции, които са поискали разрешение за паралелно преброяване на гласовете на избирателите. Крайният срок за подаване на документи за издаване на подобни разрешения е 4 май.
Двамата говорители на ЦИК Александър Александров и Бисер Троянов са в града по повод обучение на РИК и представители на държавата, общината и полицията свързани с организирането на изборния процес.
Има вероятност двойното преброяване на гласовете –веднъж за партиите, след това за предпочитанията /преференциите / да създаде известни трудности. Това е новият момент на тези избори, който трябва да бъде отработен, каза Алексанър Александров.
Първите резултати от вота на 20 май ще станат ясно най-рано след 72 часа, каза Бисер Троянов. Той допълни, че ще се изчака след изборната нощ въвеждането на резултатите от районите комисии и задължително повторното въвеждане на секционните протоколи в изчислителния пункт, който се намира в ЦИК. Имената на избраните 18 български евродепути ще бъдат ясни до 25 май.
Двамата говорители заявиха, че по никакъв начин изборите няма да попречат на абитуриенските балове в страната по това време. Становището на ЦИК е, че не е необходимо да се предвиждат допълнителни ограничителни мерки в училищата където ще има избирателни секции и сборни пунктове на абитуриенти. Би могло обаче, кметовете да предвидят определени мерки, с които да се регламентира достъпа на абитуриентите в сградата така, че да няма пречки при подготовката и при приключване на изборния ден./darik.net/



Прочетено: 2439 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Аз Созопол pepita През поколение аз ograda централна градска тоалетна ГРОБИЩЕН ПАРК Европейка Четвърти рожден ден вечерен Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development