Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ГЕРБ и ЕДП гонят Мутафчиев да му връчат декларация



20 Април 2007, Петък


Автор: Burgas Info



 

Сдружение ГЕРБ и “Европейски демократичен път” искаха да връчат днес на Министъра на транспорта Петър Мутафчиев декларация, в която се настоява държавните институции да обърнат внимание на нерешени проблеми в обществено-икономическия живот на региона.
Представителите на двете сдружения обаче не успяха да му я предадат заради туристическата  разходка  на Министъра в пристанището и  до жп. линията Карнобат-Синдел.
“На няколко поредни срещи с представители на гражданското общество – неправителствени организации, браншови съюзи в транспорта и Съюза за защита на моряшките интереси, бяха поставени на обсъждане изключително сериозни за обществото ни проблеми като нереализирани инфраструктурни проекти, подписването на икономически и политически неизгодни споразумения като Бургас-Александруполис, въпроси на социалната, данъчната и транспортна политика.
През последните месеци нерешените и непрекъснато отлагани проблеми в тези и други сфери на обществено-икономическия живот поставиха цели браншове и професионални съсловия в безисходица, нарушени бяха икономически и социални права на гражданите и правителствената политика затъна в информационно затъмнение. Изцяло се игнорира участието на гражданското общество в процеса на вземане на решения. Така например, в разработената от правителството Стратегия за развитието на транспорта и в частност на автомобилния транспорт, е посочено участието на браншовите организации от сектора. Това участие остана на хартия. То не се случи. Скрити за обществото остават и условията на сключеното от правителството споразумение за Бургас-Александруполис както и ключовия въпрос – състоянието на оперативните програми с оглед усвояване на средствата от европейските фондове, се казва в декларацията.
В нея се подчертава, че представителите на правителството и тройната коалиция са се скрили и отказали да се включат в дискусиите с гражданското общество.
“Като част от гражданското общество в България ние не можем да останем безучастни към начина, по който управляващите у нас за пореден път пренебрегват проблемите, исканията и тревогата на хората. Ето защо, като се присъединяваме към приложените граждански въпроси, настояваме най-после да бъдат предприети адекватни мерки за тяхното решаване”, заявяват от двете сдружения.
Догонването на министър Мутафчиев ще продължи и утре/21 април/ във Варна, където на митинга на моряците ще бъде направен повторен опит декларацията да стигне до него.



Прочетено: 2275 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 Флора -Бургас-2009.JPG Паметник на незнайния войн 2 Spirit of Burgas Приятелки в три цвята Пътна помощ Професиоанални Американски Кокили за Строители Бургас., ФЛОРА 2008 Черноморец-Поморие
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development