Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

РПУ-то в Камено готово до средата на юни



19 Април 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

Шефът на областна дирекция „Полиция” комисар Павлин Димитров и кметът на община Камено Димитър Которов направиха днес оглед на сградата, където ще бъде открито ново РПУ.

По предложение на градоначалника 200 000 лв. за ремонт на сградата на бившия Младежки дом и преустройството й в полицейско управление залегнаха в общинския бюджет за 2007 г.

„Радвам се, че с общи усилия ще успеем да преместим ІІІ РПУ в Камено в името на сигурността на жителите на общината”, каза Павлин Димитров. По думите му с работата по откриването на полицейско управление в общината е запознат лично вътрешния министър.

Ремонтът на сградата ще приключи до средата на юни, каза кметът Которов. До края на лятото пък от полицията пък ще приспособят помещенията въвеждайки всички необходими специализирани полицейски изисквания.

Разгъната площ на сградата е близо 1000 кв. м. тя ще отговаря на всички европейски изисквания. В нея ще има административен център за обслужване на гражданите, паспортна служба, служба КАТ, служба КОС. В момента, поради липсата на такива служби жителите на Камено пътуват до Бургас. Ще бъде изградена и рампа за достъп на хората с увреждания.

До края на седмицата комисар Димитров ще изпрати и уведомително писмо до министерството на вътрешните работи за хода на съвместните действия на полицията и общината.

В община Камено в момента функционира полицейски участък, а територията й се обслужва от намиращото се в Бургас ІІІ РПУ. От години желанието на местните жители бе да се открие в Камено полицейско управление. Споразумението за това бе постигнато преди няколко месеца, след серия от срещи и интензивна комуникация между Которов и шефовете на полицията . Комисар Димитров изрази желанието си РПУ- то да бъде открито в края на лятото.



Прочетено: 3375 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Рибарският пристан в Созопол витраж3 Европейка ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Труженики моря Кокили за Строители нощен бряг Парк в Бургас, Младежки дом ahtopol Стив и аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development