Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Вълчо Чолаков: СДС вкара 1:0 в мача за България!



16 Април 2007, Понеделник


Автор: Burgas Info



 

Показахме, че можем  сами да решаваме дали и колко данъци ще   плащаме като членове на ЕС

 

Вестник “Фактор”

 

Колко българи могат днес да кажат , че са горди с принадлежността си към една политическа сила? Не много, нали. Защото истината е , че ние българите, не харесваме особено политическите си партии. Защото сме свикнали с мисълта, че те повече пречат отколкото помагат. И затова не харесваме политиката, не харесваме много други неща в собствените си градове и в собствената си държава.

Аз искам това да се промени! Защото обичам родния си град Бургас и родната си страна. И се гордея, че съм кандидат на СДС  за европейските избори. Има защо да се гордея с това. Причината е , че СДС видя какво се случи с България и че имаме нужда от кураж и спешни промени в ежедневието ни. И разбра, че може  да постигне тези промени в  европейския парламент. Как?

Много просто. Когато правителството н БСП, НДСВ и ДПС безхаберно ни съобщава, че ще плащаме акцизи върху производството на домашен алкохол и сме принудени да се съобразяваме с налаганите от Европа високи акцизи върху горивата, СДС  каза “не” и заяви, че ще работи за промяната.

Гордея се с това, че колегата ми от листата за евродепутати на СДС, Мартин Димитров поведе битка в комисията по икономическа политика в европарламента и успя да убеди депутатите на Европейската народна партия да подкрепят неговата поправка в доклад, който казва, че трябва да няма задължителни и високи нива на акцизите върху домашния алкохол и забележете – върху горивата. Така СДС спечели първата битка за България в Европа.

Резултатът е , че тук в България ще можем сами да решаваме колко данъци и акцизи ще плащаме. И българските социалисти не могат да се оправдават за това, че Брюксел ни налага какво да правим. От тук идва виждането на СДС за България, което и аз споделям. Ние сме оптимисти за Европа, обичаме Европейския съюз, но много повече обичаме България. Аз гледам Европа през очите на бургазлия. СДС гледа Европа през очите на България и това няма да се промени.

Затова казваме, че работим за такава Европа, в която всеки от нас се чувства добре. В ежедневната политика това означава, че няма да оставим друг да решава вместо нас какво да става в собствения ни град и в собствената ни страна. Това е честна, дясна и патриотична позиция. Казваме сега: “ Гледай напред! Има защо”. СДС видя напред и само три месеца след влизането ни  в ЕС, намери тези решения, които могат да се ползват добре за България в институциите на Европа. И започна да ги прилага. Затова казваме “ Има защо!”

Както имаше защо да минем през прехода, имаше защо да вярваме и има защо да работим. Гордея се, че съм част от една общност от хора, която има характер и отстоява български интереси – честно и аргументирано. Всъщност това “ 1:0 за СДС” в заглавието  е гол, вкаран от нас за България. Мачът продължава и ние го играем мъжки. Ще има още добри попадения. А как водим играта можете да гледате всеки ден в сайта на SDS.bg.

 

Вълчо Чолаков е кандидат за евродепутат от СДС



Прочетено: 2798 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Декоративни дървени конструкций Ловец, авджия ГРАФИЛА 2009, Бургас АЗ Флора Бургас 2009 врабец pepi Бургас, Богориди Осенний натюрморт Старите бургазлии разказват
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development