Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

EДП с призив за солидарност към медиците



06 Април 2007, Петък


Автор: Burgas Info



 

Апел за гражданска солидарност с медиците на България разпространиха от сдружение ЕНП. Повод за обръщението е 7 април – Ден на здравния работник в България.

 

Нека на този ден  подкрепим  нашите лекари. Тези, които първи посрещат  новият живот и  го съхраняват, тези  които търсим  да успокоят болката или спасят близките ни, тези, от които чакаме да ни  вдъхнат  надежда и в най-тежките ни дни и нощи.    

Да изразим своята съпричастност и благодарност към труда, усилията и тежкия им труд, да подкрепим справедливите им искания.

Да покажем уважението и грижата, които цялото ни общество им дължи.

В едно хуманно и развито общество лекарската професия е високо ценена и дълбоко уважавана. Защото е най-пряко свързаната с живота, с оцеляването и бъдещето на човешкия род. Защото трудът, лишенията и уменията, които се изискват, за да се превърнеш в добър специалист, са неизмерими.  

Нашето общество преживява трудни времена. Това се отнася  до всички нас, до лекарите и медицинските работници също. Но не е оправдание да  загубим  човещината и обществената солидарност помежду си. Да започнем  да се противопоставяме и вместо благодарност  да  наказваме  добрите лекари. Системата ги наказва с хаос, неуредици и лоши условия, реформата ги наказва с резките си спирания и промени в посоката, бюджетът ги наказва със смешни заплати, управляващите с   безразличие  високомерие.

И ако днес не можем като общество и държава да осигурим достойните условия за труд и възнаграждение на лекарите, нека поне им дадем моралната си подкрепа.

Да подкрепим своя лекар. Не само  заради празника, а  заради всички  делници, които е посветил на здравето и живота на хората!          



Прочетено: 2334 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
изгрев бл.29 вх.7 вечерен Бургас небе моите цветя моите цветя Попрошайка воробей моите цветя Флора Бургас 2009 Списание Влъхвите Pepi Данил къщичка в градината
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development