Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Учредиха Областен съвет по етническите и демографски въпроси



19 Март 2007, Понеделник


Автор: Burgas Info



 

Първото учредително събрание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси се проведе днес в Областна администрация Бургас. По закон председател на Съвета е областният управител Любомир Пантелеев. В неговия състав влизат заместник кметове и секретари на общини от цялата област, представители на етнически организации, на държавни структури, неправителствени организации.
Населението на Бургаска област следва общата неблагоприятна тенденция за страната към намаляване, което е резултат от развитието на демографските процеси през последните няколко десетилетия. Наличието на разнообразие от етноси в областта налага нашата намеса за съдействие, укрепване и развитие на етническите отношения в дух на толерантност и уважение към различията, смята областният управител. В момента България председателства декадата Десетилетие на ромското включване 2005 – 2015 г.
Според статистическите данни на територията на областта населението е съвкупност от етнически групи – българска, турска, ромска и други – евреи, арменци, гърци, руснаци. Българската общност е 338 625 души, турската – 58 636, ромската – 19 439 и друга 3 728 души.
Областният съвет по етническите и демографски въпроси е консултативен и координиращ орган, който подпомага работата на областния управител в провеждането на държавната политика по отношение на тези въпроси. Съветът представлява част от хоризонталната структура на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси към Министерски съвет. Той ще съдейства за сътрудничеството и координацията между държавните и местни органи и сдруженията на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства и други сдружения, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, работещи в областта на междуетническите отношения и демографското развитие.



Прочетено: 2747 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стара къща на ул. пепита Списание Влъхвите vvz камини Малката докато ние спи, те творят Фонтанът на Кокили за Строители и Атракции social distance Приятелки в три цвята
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development