Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ВКП обвини прокурор в нарушение на етиката



13 Март 2007, Вторник


Автор: Burgas Info



 

Бургаският прокурор Жанет Красимирова не е спазила професионалната етика, като е била наблюдаваща по следствено дело, свързано с някогашния кмет на Несебър Андрей Сариев, реши инспекторатът на ВКП. Тя не е трябвало да се занимава с това дело, тъй като е била обвързана със Сариев, пише в официално писмо до Красимирова, подписано от прокурор Магдален Маринов.
Красимирова наблюдаваше следствие, образувано през 1994 г. То трябваше да установи дали Сариев е спазил закона при отдаването на кафене "Савина" в центъра на Несебър на Николай Трифонов, който впоследствие стана кмет на градчето. Малко преди да поеме случая обаче, Красимирова е получила от кмета Сариев апартамент в Несебър, а после и право на строеж в съседното село Свети Влас, заяви прокурор Маринов. Красимирова е закупила общински апартамент за 8691 лв. По тогавашния курс на лева това се равнява на 271 долара, или две средни заплати от онези години, е установила проверката на ВКП.
Прокурор Маринов призна, че не е открил закононарушение при получаването на апартамента. Според него обаче Красимирова е трябвало да приложи решение на ВКС от 1993 г., което указва как се процедира в случаи, при които прокурорът е обвързан с лицата по делото. "Странното е, че въз основа на същото това решение Красимирова е приела отвода на районния прокурор по делото, а самата тя не се е отвела", коментира Маринов.

ЗАЩИТА
Прокурор Красимирова сама поиска проверката на ВКП срещу себе си, след като миналата година историята с апартамента й бе обект на редица публикации в медиите. Тогава тя обеща да предостави на журналистите пълния текст на заключенията на ВКП, когато ги получи. Сега обаче каза, че няма да го направи. "Не съм доволна от тези заключения и ги препратих на главния прокурор. Искам по този случай да се произнесе и той и тогава ще коментирам", каза Красимирова.



Прочетено: 2752 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моите цветя Бургас, Флора 2008 завихряне Spirit of Burgas моят изгрев Тухлена селска къща Арменската черква Сурп Хач Залез Исторически музей, Бургас Списание Влъхвите Странджанска гора
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development