Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Камено стартира суперпроект



07 Март 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



 

Кметът на община Камено Димитър Которов направи първа копка на обекта за реконструкция на съоръженията на водните басейни в Общината, засегнати от наводнението през пролетно-летния период на 2005 година.
312 185 евро ще бъдат вложени за реализацията на проекта.  Те се отпускат безвъзмездно по програма ФАР.

Камено е единствената община в Бургаска област, чийто проект е одобрен по програмата.

Запустяло и затлачено от наводненията дере, ще се превърне в парк. Обектът, който ще се благоустроява е старото корито на река Айтоска,  минаващо през града. Проектът предвижда заустването му, както и изграждане на дъждовен канал.

Дерето ще бъде реконструирано в две части. В първата ще бъде ще бъде изграден дъждовен колектор, в който ще се вливат всички води от крайречните терени. Втората част, която е в близост до жилищните блокове и училището в града ще бъде преустроена в красив парк с алеи, велосипедни зони и екзотични дървета. Осъществяването на проекта започва с почистване на дъното и ограничаване до минимум на притока на води до коритото. Финализирането му трябва да приключи до 18 месеца. 

На практика реализирането му ще реши основен проблем за града.  Последните наводнения нанесоха сериозни поражения на десетки жилищни сгради  в Камено и предизвикаха смъртта на много домашни животни заради непочистеното дере. Сериозен проблем беше и изхвърлянето там на растителни и битови отпадъци, което създаваше проблеми в града при всеки по- обилен дъжд.

“Това е най- мащабния проект, печелен от община Камено. Освен, че с него ще се благоустрои града, той съществено ще допринесе и за подобряването на екологичната обстановка в общината”, каза кметът Которов.



Прочетено: 2740 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Раковини във въздуха Пристанище Приморско Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия тошко така е по-добре Spirit of Burgas най-съвестният представител ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия къщичка в градината Az sym ot Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development