Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Несебър отбелязва Националния празник



02 Март 2007, Петък


Автор: Burgas Info



С издигане на българския трибагреник на площада пред ЦДГ „Калина Малина” в новата част на Несебър ще започне утре тържественото честване на “Трети март” - Националния празник на Република България. Церемонията ще започне от 11 часа.

На светлия празник ще се проведе тържествен концерт-спектакъл, посветен на 129-годишнината от Освобождението на България.
Програмата включва изпълнения на революционни възрожденски песни на квартет „България” и музикално-поетичен рецитал на актрисата Дени Евстатиева. Гост на концерта ще бъде и Елка Чучуганова от дуета за стари градски песни „Елит”, а български фолклор ще представят учениците от Обединената общинска школа по изкуствата за деца и юноши.   

В навечерието на 3 март читалище „Яна Лъскова” в Несебър организира конкурс за художествено изпълнение на стихове за България, посветен на Националния празник. В надпреварата участваха ученици от несебърска община на възраст между 7 и 18 години. Първото място в първа възрастова група се присъди на учениците от трети клас при ОУ „Св.СВ.Кирил и Методий” в Св.Влас за литературно-музикалната композицията „Най-скъпа, една на света!”. Композицията „Васил Левски - Велик българин!” донесе призовото място във втора възрастова група на възпитаниците на ОУ „Г.С.Раковски” – с. Оризаре.  За индивидуални декламации на стихове в средна възрастова група първото място си поделиха Захари Минчев от Свети Влас и Виктор Атанасов от Равда. Сред най-малките отличена с първо място е  Стамелина Костадинова, също от Свети Влас, а сред най-големите Дияна Добрева от Обзор.



Прочетено: 3363 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджанска гора Флора Бургас 2009 Бургаският кей Маската primorec Списание Влъхвите камини Летния театър на Бургас майк Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development