Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приключи полицейски семинар в Слънчев бряг



26 Февруари 2007, Понеделник


Автор: Burgas Info



Тридневен обучителен семинар за дознатели по темата “Разследване на престъпления, извършени от непълнолетни” приключи преди 2 дни в Слънчев бряг. В пилотното за бургаската дирекция мероприятие се включиха дознатели от всички структурни звена на ОДП – Бургас, имащи пряко отношение по случаи с участието на непълнолетни. 

Обучението бе проведено от служители на Генерална дирекция “Полиция” и Главна дирекция “Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция”. Обучаващите в семинара бяха предварително преминали нарочен учебен курс в рамките на Туининг проект “Модернизиране на българската полиция и повишаване ефективността на работа, чрез усъвършенстване на специализираните структури за разследване в МВР”, даващ им право да предават получените познания на колегите си от местните структурни звена на дознателския апарат.

Темите на семинара бяха международните стандарти при прилагането на алтернативни подходи в правосъдието по отношение на ненавършилите пълнолетие лица; принципите, залегнали в международните актове за осигуряване на защита правата на децата в наказателния процес; особеностите при разследване на престъпления, извършени от непълнолетни лица, както и последните изменения в съществуващите по проблема нормативни актове в България. Психолозите от ОДП Бургас – Михаил Проданов и Ани Василева са разясниха пред участвалите в семинара дознатели особеностите в психиката на подрастващите, както и тънкостите при воденето на разговори с тях. Чрез участие в ролеви игри дознателите са влезоха в реални ситуации, поставяйки се на мястото на всеки от участниците в един казус / жертва, извършител на престъпление, адвокат, прокурор и др./. Целта е усъвършенстване на моделите за поведение на дознателя при общуването му с всяка от категориите участници в досъдебното производство.

На тържествена церемония в края на семинарното занятие, лично Директорът на ОДП Бургас – Комисар Павлин Димитров връчи удостоверения на обучените дознатели, преминали специалния курс за работа с непълнолетни и малолетни участници в досъдебното производство.



Прочетено: 2514 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Римокатолическата черква  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Камини CLAM Нова професия Почистваща фирма Варна Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Аз и моя първи  братовчед Росен Неизмазана тухлена селска къща
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development