Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Над 2000 подписа от Созопол срещу акциза на ракията връчиха на Пирински



19 Февруари 2007, Понеделник


Автор: Burgas Info



 

Над 2 000 подписа от община Созопол с искане за отмяна акциза за домашната ракия връчи лично на председателя на НС Георги Пирински лидерът на СДС Созопол Стойо Недин.

До края на седмицата Недин ще изпрати в парламента още 1000 подписа в парламента.

Подписката с искане за отмяна на акциза на ракията беше инициирана от СДС Созопол в общината в началото на февруари. В деня за протест пред парламента, над 50 созополчани пътуваха за столицата и взеха участие в митинга.

При срещата си с Пирински, Недин е предал настояването на жителите на Созопол, Народното събрание да отправи официално искане до Европейската комисия за намаляване размера на въведения акциз. „ Сегашното положение е пряко посегателство върху домашните ритуали на българите”, е заявил още синият лидер.

От своя страна Пирински е заявил, че предложението им ще бъде обсъдено от постоянните комисии към парламента и ако родните депутати го сметнат за основателно, ще бъде изпратено в Брюксел.

„Ще дадем толеранс на родните депутати и в края на месеца ще отправя официално питане на шефа на парламента, дали е пуснал предложението ни в комисиите в Народното събрание”, коментира Недин. Ако това обещание не бъде спазено, той заяви, че ще се консултира с останалите протестиращи от цялата страна и ще предприемат нов протест пред парламента.

„Трябва да научим държавата, че е време да започне да се съобразява с хората. Вместо да наложи правила първо на големия бизнес, правителството тръгна срещу „малкия човек”, надявайки се, че безропотно ще приеме поредния удар”, заяви още Недин. 



Прочетено: 1999 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Осенний натюрморт съботно кафе мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Елена Флора Бургас 2009 Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Морската градина в Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 kupi dari Приморско място и за влюбени ЛОНДОН
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development