Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Айтос почита паметта на Васил Левски



15 Февруари 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Община Айтос, дирекция “ОКВСТ” и Спортният клуб по лека атлетика организират традиционна лекоатлетическа надпревара „ЛЪВСКИ СКОК”, която ще се проведе днес от 14,30 часа в Спортната зала в Градската градина, град Айтос.
В състезанието за наградите на община Айтос участват в две възрастови групи момичета и момчета от всички градски училища.

Градските читалище „Васил Левски”, общински комитет „Васил Левски”, Военен клуб и настоятелство на храм “Св. Димитър” организират възпоменателни прояви посветени на 134 години от гибелта на Апостола.
Поклонение пред паметната плоча на Дякона в двора на църквата „Св. Димитър” ще се проведе в понеделник от 17,00 часа.

Половин час по-късно ще се проведе среща Радка Казанджиева – Възвъзова – дъщеря на Кирила Възвъзова, съставител на многотомното издание за живота и дейността на Васил Левски.
Айтозлийката Кирила Възвъзова е дългогодишен изследовател на живота на Апостола и съавтор на всички издания посветени на живота и делото му. Тя е открила и подготвила за издаване „Тефтерчето на Левски”. Работила е няколко десетилетия в Народната библиотека „Кирил и Методий” в София. Потомка е на известната в миналото айтоска фамилия Възвъзови.
Във Военния клуб ще се проведе още отбелязване на 10-годишнината от създаването на общински комитет „Васил Левски” в Айтос, както и изложба посветена на Апостола.


Прочетено: 2891 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ ograda Компасът на ул. Светла Американски Кокили за Строители Флора -Бургас-2009.JPG Пролет, кокичета сред тухли аз тръби и инсталации Бургас, ФЛОРА 2009 нощен бряг Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development