Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Несебърлии зарязаха лозята



14 Февруари 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



Жителите на Несебър се събраха за традиционното зарязване на лозята и отбелязването на празника на винари и лозари – Трифон Зарезан. Домакините на празника бяха членове на ЗПК “Несебър”, които организираха ритуала в лозовия масив “Мерло” край с. Тънково.
Пръв лозето заряза председателят на земеделската кооперацията Стайко Гургов, а след него и зам. кметът на община Несебър Иван Цанев.
”Макар сполетялото ни бедствие и проливни дъждове през месец юли м. г., 2006 г. бе успешна и благодатна за ЗПК „Несебър””, сподели председателят Гургов и посочи конкретни резултати от положените усилия. 144 т. мерло, 124 т. мускат отонел и 51 т. памид са прибрали от лозовите масиви земеделците. От своя страна това довело и до добра финансови реализации и е осигурило възможност за закупуване на нова техника, с оглед по-добро качество и по-висока производителност, похвалиха се от земеделското ръководство.

Точно в 12.00 ч. на ул.”Л.Каравелов” /на стария пазар в новата част на града/, община Несебър пък организира общоградско веселие, посветено на пазача на лозята Св. Трифон. За повдигане градуса на настроението се погрижиха ФА „Слънчев бряг”, оркестър „Сакар” и народните певци Жечка Сланинкова и Данислав Кехайов.

По-късно днес своята почит към Св.Трифон, но и към Св.Валентин ще отдадат и дружеството на несебърските художници. Притворили в цветове двете опияняващи вдъхновения, местните творци са подготвили изложба, озаглавена „Вино и любов”. Резултатът от амбициозното начинание може да видите днес от 17.30 ч. в общинската галерия /„Конферентен център „Несебър”/.



Прочетено: 2437 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Четвърти рожден ден розичка Бургас, ФЛОРА 2009 В очакване на жертвата приятелки така е по-добре “Бакти+“ Препарат за септични ями pepi Американски Кокили за Строители
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development