Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Строят на 30 метра от гробището в Сарафово



31 Януари 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



В Сарафово е започнало строителството на обект в непосредствена близост до гробището в квартала. За това алармираха от местната структура на сдружение ГЕРБ. От 2 дни на разстояние около 30 метра от оградата на траурния парк  на площ от 100-150 кв. м. се правят основи на бъдеща сграда. Строителството се извършва с ускорени темпове. До около  20 ч. снощи стоварените тежки машини са продължавали да наливат бетон. Местните жители са шокирани от този факт и предполагат, че много скоро гробището ще бъде обградено от хотели и атракциони, което е в разрез с всякакви морални норми и законови изисквания.

Строителството на новия обект е започнало, тъй като въпреки даденото пред сарафовци обещание, община Бургас все още не е предложила промяна статута на терена на гробището от предназначен за строителството на почивен комплекс в траурен парк.

За промяната на предназначението на парцела ГЕРБ алармира преди няколко седмици. Местните жители, които и до ден днешен погребват близките си там, научиха от медиите за това, че гробището им е отредено за строителството на почивен комплекс.  След разразилия се скандал, на среща с хората от Сарафово, от община Бургас обещаха, че веднага ще подготвят докладна записка, в която ще се направи нова промяна в строително регулационния план и парцелът отново ще бъде отреден за гробищен парк. Ако това стане, в радиус от 300 м. от гробището никой няма да има право да извършва каквото и да е строителство, както е регламентирано в Наредба № 7 за хигиенните изисквания и здравна защита на селищната среда.

Заради започващото строителство и по настояване на местните хора, областният координатор на ГЕРБ Бургас Димитър Николов утре ще внесе докладна записка за промяна предназначението на терена. Към нея ще бъде приложена и подписка на 1538 жители на , които настояват гробището в Сарафово да запази предназначението си.

От община Бургас потвърдиха, че са издали разрешение за изграждане на жилищна сграда. Разрешението е от 5 май 2006 година.



Прочетено: 2283 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Конкурс прическа Бургас 2009 wellcome to bourgas Несебър Детски къщи Teddys house Казанчето, Странджа Ирис Море,земя, въздух
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development