Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Полицията започва проверки на частните охранители



31 Януари 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



Комплексни контролни проверки на звената за самоохрана и частните охранителни фирми започва в цялата страна Главна дирекция "Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция".
Проверката е разпоредена от директора на Национална служба "Полиция" главен комисар Валентин Петров, съобщава пресцентърът на МВР.
Тя е продиктувана от констатирани случаи на небрежно отношение на част от търговците към действащата нормативна регламентация на частната охранителна дейност, довели до многобройни нарушения и до зачестяване на случаи на инциденти при осъществяване на охранителната дейност.
Комплексната проверка стартира от 1 февруари и ще продължи до 1 април, съобщават от полицията.
Към момента приблизително 1200 фирми и над 2000 звена за самоохрана са лицензирани по Закона за частната охранителна дейност в цялата страна. В тях работят около 130 000 охранители.
Особено внимание ще се обърне на предоставяните охранителни услуги с висока степен на риск - охрана на ценни пратки и товари; лична охрана на физически лица; охрана на имуществото на физически или юридически лица, както и на обекти с особено значение за икономиката и сигурността на страната.
Проверките ще се извършат в местата, поети за охрана, както и в офисите на звената за самоохрана и частните охранителни фирми. Ще се проследява наличността и коректното попълване на документацията, конкретната организация и непосредственото изпълнение на охранителната дейност.
При констатиране на нарушения контролните органи ще предприемат предвидените в закона административно наказателни мерки.


Прочетено: 2137 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
св. Николай Чудотворец Елена Spirit of Burgas моите цветя Машините на Леонардо Аз Пони тоже кони Spirit of Burgas Заслон в местност Живия огън Жреци на музите 2009 само черноморец бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development