Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Цигарите поевтиняват



25 Януари 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



„Булгартабак" намалява цените на някои марки цигари, които влизат в сила от 20 февруари, обявиха на пресконференция от дружеството.
Поевтиняването е с около 30 стотинки за няколко вида цигари твърда опаковка и с около 15 стотинки за някои марки предлагани в мека опаковка.
Това полазва, че държавните дружества, когато се управлявал нормално могат да реагират на пазарната конюнктура и въпреки истерията, че присъединяването на страната към ЕС води към покаване на цените, ставаме свидетели на първия резултат на конкуренцията - намаляване на цените с 10 -15 %, което е значително, коментира министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
Намаляването на цените на цигарите на „Булгартабак" се случва за първи път в последните десетина години, изтъкна изпълнителния директор на „БТ Холдинг" Христо Лачев.
Той заяви категорично, че намаляването на цените в никакъв случая няма да бъде за сметка на качеството на продукцията на Булгартабак.
Холдингът е предвидил и система за компенсация на търговците за залежалите количества от партидите със сегашните по-високи цени, така че търговците няма да бъдат ощетени от промяната в цените, съобщи още Лачев. 
Тъй като сред марките, които поевтиняват не присъства най-продаваната - „Виктори", изпълнителният директор на холдинга поясни, че тази марка няма спад в продажбите и затова не е предвидено намаление на цените, но е възможно по-късно да бъде предприета такава стъпка и за „Виктори".
Новият ценоразпис на Булгартабак предвижда цигарите в твърда опаковка „Средец", „Престиж", „Мелник", „GD", „Невада", „Фемина", които сега струват по 2.30 лв., от 20 февруари да се продават по 2 лева.
Предлаганите в твърда опаковка "SF 15+1" и "F 16" сега по 1.95 лв. ще се продават по 1.69 лв. от 20 февруари.
Поевтиняването с 15 стотинки обхваща и 13 предлагани марки в мека опаковка, сред които „Арда", „Верея", „Мелник" и др. 
Поевтиняването е провокирано и от присъствието на вътрешния пазар на вносни цигари./news.bg/



Прочетено: 1929 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
залез Международен Семинар на фризьорите София До другото лято Жреци на музите 2009 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца аЗ В  АНГЛИЯ Велодорожка ФОН информация    http: //boltmin. blogspot. com/ врабец kupi dari хубава вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development