Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

4 млн. лв. за развитието на ГКПП през 2007 г.



16 Януари 2007, Вторник


Автор: Burgas Info



До две седмици областните управители ще трябва да направят предложения за разпределянето на 4-те милиона лева, предназначени за поддръжка, чистота и развитие на граничните контролно-пропускателни пунктове през тази година. Това беше решено на  първото за 2007 г. заседание на Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол, председателстван от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.
"С тези пари не могат да бъдат построени нови сгради или да бъдат извършени много големи преустройства на ГКПП-тата, за които сигурно трябват 100, 200 млн. лв., но в сравнение с нулевия бюджет за 2006 г. ще можем много по-добре да се справим с чистотата и други дребни проблеми", каза министър Василев на брифинга след заседанието.
През тази година много от службите имат различни задължения, тъй като гръцката и румънската граница вече са вътрешни за Европейския съюз.
По време на заседанието най-много внимание беше отделено на новостите, произтичащи от влязлото в сила изменение на Наредбата за граничните контролно-пропускателни пунктове, която беше приета преди Нова година от Министерския съвет. Според промените областните управители имат много по-сериозна роля при поддържането на пропускателните пунктове. Те, заедно с "комендантите" към областните администрации, имат разширени права и задължения по координиране на отделните служби по отношение на административното обслужване, чистотата, реда на общите части, стандартите по отношение на надписи, табели и знамена, взаимоотношенията между отделните ведомства и т. н.
Министър Василев подчерта, че до шест месеца трябва да бъде въведено плащането с единен фиш на всички контролни пунктове, намиращи се на българските граници, които са външни за ЕС. Тук ще бъде ползван опита от въвеждането на тази система на ГКПП "Лесово".
Беше обсъдено евентуалното разкриване на постоянен ГКПП в Несебър. Това се налага от увеличаващия се брой пасажери, които минават през сезонно функциониращия пункт през лятото. За 2006 г. през временния граничен пункт в Несебър са преминали над 25 хил. души.


Прочетено: 2820 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ученички Флора Бургас 2009 жълто Театър за драма. опера и балет, Бургас. Източен лопох цвят Черноморец Бургас Флора -Бургас-2009.JPG Йордановден 2011, Бургас - от Тина ВИК УСЛУГИ БУРГАС Люцерна Пролет, кокичета моите цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development