Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Питане на ГЕРБ разкри: Ще строят почивен комплекс с увеселителни заведения върху гробището в Сарафово



04 Януари 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Гробищният парк в бургаския квартал Сафарово, където и до днес се правят погребения , е отреден за строителството на почивен комплекс с увеселителни заведения. Това става ясно от официален отговор на Община Бургас на питане, отправено от общинският съветник и регионален координатор на сдружение ГЕРБ Димитър Николов.
Решението за изграждане на туристическия атракцион е взето чрез промяна на застроително-регулационния план още преди години. Никой от местните хора обаче не е уведомен за шокиращата промяна на предназначението на терена и до ден днешен те продължават да погребват  близките си там.
Питането на Николов бе отправено малко преди последната сесия на местния парламент в Бургас в края на миналата година. Повод за него стана настояването на жителите на Сарафово, в гробищния парк да бъде възстановена чешмата. С подписка, над 500 жители на квартала алармираха, че липсата на течаща вода там ги затруднява да се грижат за гробовете на близките си. Като особено потърпевши от ситуацията бяха визирани възрастните хора.
В питането си, Николов отправи въпроси към Общината; кога ще бъде възстановено водоподаването, каква е причината за прекъсването му и приложи подписката на сарафовци.
От изненадващия отговор на община Бургас става ясно, че възстановяване на чешмата и водоподаването няма да има, именно заради промяната предназначението на терена.
"Недоумявам, как години наред това е било държано в тайна от страна на общинската администрация, а хората продължават да изпращат там близките си. В личен план съм изключително шокиран от отговора на питането ми. Не мога да си представя, как това ще се възприеме от хората", коментира Николов.
От местната структура на ГЕРБ в Сарафово заявиха, че ще уведомят съгражданите си за скандалния договор. Според тях за жителите на квартала ще е изключително болезнено ако стартира процедура по прехвърлянето на гробовете от едно на друго място.
Все още не е известно дали терена на гробищния парк е продаден за бъдещото строителство.
От ГЕРБ ще настояват да бъде възстановено първоначалното предназначение на терена, тъй като противното би било изключително стресиращо и нараняващо чувствата на десетки жители на Сарафово и техните семейства.
От сдружението коментираха още, че промяната на предназначението на терена е държана в тайна вероятно заради икономически интереси към терена, който се намира в непосредствена близост до морето.        

           

 

 



Прочетено: 2497 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Божидара -спокойствие в морската градина ll Велодорожка ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Конкурс прическа Бургас 2009 Глухарчета Флора -Бургас-2009.JPG Aerogara Byrgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development