Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

14 акта за нарушения състави Комисията за защита на потребителите



03 Януари 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



14 акта за констатирани нарушения в почивните дни ще бъдат съставени от Комисията за защита на потребителите. Актовете обаче ще бъдат съставени утре, тъй като управляващите фирмите трябва да се явят в комисията.
Оплакванията са свързани с консултации за предявяване на рекламации във връзка със закупени продукти - бяла и черна техника, туристически услуги. Подадени са и сигнали за спиране на тока в някои столични квартали. След информирането на аварийни екипи те са констатирали, че има пренатоварване на електрическата мрежа. Дежурните екипи на КЗП са извършили проверки на тези от подадените сигнали, които не са се отнасяли за рекламация. За да се извърши проверка за предявена рекламация, трябва да бъдат предоставени необходимите документи, които да удостоверяват, че стоката е купена от определен обект. По тези сигнали ще се извършат проверки в последствие, тъй като трябва самият потребител да предяви рекламацията в търговския обект и ако тогава търговецът не предприеме действия за уреждане на рекламацията, се намесва контролният орган.
От комисията обясниха, че и тази година са се наблюдавали характерните нарушения при покупката на туристически пакети за прекарване на новогодишната нощ в средства за подслон и места за настаняване.
Получени са сигнали и за търговски обекти, където изложената цена не отговаря на маркираната на касата. Така например сок на цена от 1.37 лева, при маркирането на касата ставал 1.99 лева. Извършена е проверка и сигналът е потвърден, уточняват от комисията.



Прочетено: 2022 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лятната естрада в Морската градина Бургас, Богориди, 2003 Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря Първа копка Долно Езерово Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан витраж5 Нощен Париж от Бутик Заслон в местност Силкосия Бургаският кей МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development