Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът на посещение в Китай



06 Юли 2004, Вторник


Автор: Burgas Info



Кметът на Бургас Йоан Костадинов е за втори ден на посещение в китайския град Янтай. По време на визитата си Костадинов ще подпише договор за сътрудничество между Бургас и китайския град. Янтай, който е с население 7 и половина милиона души е най-големия производител на злато и диаманти в Поднебесната империя. Връзките между двата града са от миналата година, когато в състава на делегация, начело с външният министър Соломон Паси, беше договорено бъдещото сътрудничество между Бургас и Янтай.

Общинският съвет в Приморско гласува промяна на част от местните данъци и такси и на цените на услугите. Това изменение се наложи заради точното определяне на размера и вида на разходите по услуги на физически и юридически лица на територията на общината. С промените на цените и услугите се прави райониране на търговската дейност на открито по тротоари, площади и на уличното платно. Определят се четири зони, в които търговците ще плащат различни цени за използваните от тях площи. За първа зона - суперцентъра на Приморско таксата се намаля от 6 на 3 лева на квадратен метър. За втора и трета зона спадането на таксата е най-драстично – от 6 на 1 лев на квадратен метър.

Днес е четвъртият ден от Балканската младежка среща “Крайморие 2004”, чийто инициатор е Центърът за информация и комуникации ФАР. До 10 юли млади хора от Бългрия, Албания, Босна и Херцегвина и Румъния ще обсъждат бъдещето на своите страни в Обединена Европа, спазването на човешките права в Европейския съюз и участието на държавите от Балканския полуостров в дейността на стария континент през 21 век. Международният форум се провежда в сътрудничество със сдружението за миролюбива педагогика D@dalos от Сараево по проект, финансиран от Министерството на външните работи на Германия.

Във връзка с влезлите в сила нови цени на електрическата енергия от 1 юли, Електроразпределение Бургас уведомява своите клиенти, че отчитането на използваната енергия на цялата територия на областта ще стане до 10 юли. В интрес на гражданите е да осигурят съдействие и достъп до измервателните уреди. От фирмата напомнят, че крайният срок за плащане на тока е до 20 юли, а при забавяне следва прекъсване на захранването от 1 число на следващия месец. Клиентите, които ползват елктричество за битови цели могат да получават информация за своите сметки, ако се регистрират в Интернет сайта www.energo-bs.com. След това те ще плучават SMS на мобилните си телефони или съобщение в електронната си поща за текущите си задължения.



Прочетено: 2498 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мандарин Tiffi Shop есен 01 Spirit of Burgas моите цветя моите цветя хотел приморец Странджа Поглед към Бургас през залива pepita Исторически музей, Бургас завихряне
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development