Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Еко-сдружение сезира прокуратурата за корупция в Царево



29 Ноември 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



 Екологичната организация “Зелени Балкани” сезира прокуратурата за нарушения в община Царево. Сигналът с данни за корупция и злоупотреби с власт при управление на общинско имущество бе изпратен и до Министъра на правосъдието, Главния прокурор и парламента. В писмото, представителят на еко-сдружението Константин Дичев сигнализира за действия на кмета Петко Арнаудов и негови служители, които според думите са ощетили общината със стотици хиляди лева.
 В сигнала се цитират извадки и коментари от доклад на Държавен финансов контрол, според който на кмета Арнаудов са съставени 112 акта за злоупотреби с обществени поръчки, търгове и общински имоти. По две от констатациите в одитния доклад са образувани предварителни производства. Според Дичев обаче те са за незначителни нарушения, в сравнение с други, ощетяващи в много по- голяма степен общината.
 “Общината е толерирала определени фирми за сметка на други при конкурси за обществени поръчки”, става ясно още от изпратения сигнал. Списъка с нарушения е бил подаден на компетентните органи още преди година. Според Дичев обаче нито един от тях не е излязъл със становище по повод сигналите за корупция.
 “Зелени балкани” се обръща към главния прокурор на България Борис Велчев като последна инстанция в предсъдебното производство с надеждата, че престъпилите закона, както и техните укриватели ще бъдат съдени правомерно и прокламираното от всички власти желание за борба с корупцията и престъпността не е само едно добро намерение”, се казва още в разпространеното днес писмо.
 “Представители на никоя еко-организация не са правили опит да се свържат с нас. “Зелени Балкани” и другите подобни трябва да започнат да се занимават със своите неща, а не с работата на компетентните инстанции.”, коментира обвиненията Валентина Василева, ръководител на дирекция “Образование и култура” към община Царево.


Прочетено: 2152 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Забранено за нудисти Флора Бургас 2009 Весела централна градска тоалетна Море,земя, въздух Цвете Пътна помощ Тухлена селска къща pepi Кокили за Строители
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development