Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Спецполицаи в дискусия за борбата с тероризма



16 Ноември 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Резултатите от съвместната тренировка по използване на националните ресурси за противодейтвие на тероризма бяха отченени на двудневен семинар в Бургас.
Тренировка бе проведена на 11 и 12 октомври тази година в изпълнение на заповед на Министър-председателя на Република България .Тренировка от подобен род се организира за първи път в страната. Нейното провеждане бе продиктувано от наличието на нова нормативна база за осъществяване на дейността по управлението при кризи, както и нарасналите рискове и заплахи от извършване на терористична дейност.
В рамките на два дни представителите на МВР дискутираха основните проблеми, свързани с разкриване, предотвратяване и пресичане на терористична дейност на територията на страната. В резултат на проведените дискусии бяха направени задълбочени изводи за съществуващите проблеми в тази област и се формулираха насоките за бъдещата работа за тяхното решаване. Участниците в семинара споделиха единното становище, че целите на тренировката са постигнати и органите за управление при кризи и специализираните формирования и екипи са в състояние да изпълнят поставените им в такава ситуация задачи. В хода на дискусиите бе споделено виждането, че съществуват и проблеми, насочени основно към актуализиране на нормативната база, организацията на управлението и др. Това ще спомогне в голяма степен за подготовката на обобщен доклад за състоянието на националната система за реагиране при тероризъм и набелязване на конкретни мерки за нейното усъвършенстване.


Прочетено: 1966 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мото клуб Графила 2009, Бургас Финансова помощ за бедните kq бургас Инсталация Първа копка Долно Езерово Мандарин най-съвестният представител Странджа жици край пътя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development