Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Домашен арест за Димитър Желязков-Очите



14 Ноември 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Тричленен състав на БОС съд уважи жалбата на Димитър Желязков-Очите срещу наложената му постоянна мярка “задържане под стража” от Несебърския районен съд. Окръжните магистрати измениха мярката в “домашен арест”, предаде Дарик радио.
Митьо Очите е обвинен в едро хулиганство по чл. 325, ал. 2 от НК- за случай, когато деянието се отличава с изключителна дързост. По закон за такова престъпление се предвижда максимална присъда до 5 години.

Желязков беше арестуван на 4 ноември след инцидент в несебърския хотел "Мариета Палас". Тогава собственикът на хотела-общинският съветник Венелин Ташев подаде жалба в полицията, че Очите е нападнал сестра му Неделина. Според него нападението е извършено по поръчка на председателя на ОбС-Несебър Димитър Янков, тъй като Ташев е сред съветниците, поискали оставката му.

Според адвокатът на Очите Илиан Василев- нито един свидетел не потвърждава, че пострадалата е ударена от Желязков с глава по лицето. Освен свидетели, липсват и документи, които да доказват, че й е нанесен удар. Извършеното от Митьо Очите не може да се сметне като умишлено действие, твърди защитата.

Съдът прие това становище и измени мярката от ”задържане под стража” в "домашен арест" . Мотивите на съда са, че възможността Желязков да извърши друго престъпление и да се укрие е само теоретична. Има доказателства за извършено от него престъпление, но те трябва да бъдат допълнително събрани в хода на разследването- прие още БОС. До тогава Димитър Желязков трябва да живее на домашния си адрес, където са неговите деца.

Решението на бургаските магистрати е окончателно и не подлежи на протестиране или обжалване. По закон след два месеца Желязков може да иска ново изменение на мярката в по-лека.


Прочетено: 3081 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Американски Кокили за Строители Конникът в парк Заслон в местност Силкосия Небе Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 Коктейл Известен Созополски профил честит рожден ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development