Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сдружение настоява общинска полиция да охранява незаконните сметища



02 Ноември 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Община Бургас не е определила площадки за поставянето на контейнерите по бургаските улици. Това бе потвърдено от управителят на почистващата фирма “Титан” Съби Събев при разговор с председателят на Бургаски граждански контрол Недялко Кирезиев. Срещата бе поискана от шефът на фирмата след разпространеното от сдружението писмо преди дни, че контейнерите за смет на пътното платно създават предпоставки за пътно- транспорнтни произшествия.

Събев подкрепил идеята на БКГ и заявил, че това ще улесни значително и работата на служителите на “Титан”, съобщиха от централата на сдружението.
В момента казаните за отпадъци се намират или върху тротоарите, или на самите улици. Особено в тъмната част на деня това предизвиква опасни ситуации за водачите на леки автомобили и неудобство за пешеходците. От разговора между Събев и Кирезиев станало ясно, че Общината трябва да предвиди т. нар. “джобове”, където да бъдат поставени казаните, но досега това така и не е направено.

От БГК дали за пример значително по- малката и по- бедна от Бургас община Кърджали, където този проблем е решен перфектно. Навсякъде там са направени “джобове” за контейнерите, с навеси и редовно се извършва “обезпаразитяване” на сметта.

По време на срещата Кирезиев поставил въпроса и за появилите се няколко незаконни сметища около “Меден Рудник”, “Горно Езерово” и ул. “Крайезерна”. Според БГК до сегашното положение се е стигнало, заради невземането на мерки от страна на общината.
“Вместо да охраняват само показни мероприятия, част от общинските полицаи трябва да се разпределят около тези незаконни сметища, за да санкционират нарушителите. Когато няма контрол, се стига до оформянето на нови “язви” в общината”, коментирал Кирезиев. Според него фрапиращ е случая и със строителното сметище в Бургас. Въпреки отправеното предложението от Бургаски граждански контрол там да бъде изградена специална площадка за имиване на товарните автомобили, общината така и не предприе никакви действия.

От БГК още алармират, че само няколко месеца след наливането на милиони левове за ремонт на ул. “Крайезерна”, сега отново се извършва ново преасфалтиране там. “Това е поредният случай на безотговорно пилеене на общински средства”, е мнението на гражданското сдружение.



Прочетено: 2491 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пристанище Приморско Паметник на незнайния войн през деня не трябва да спиш! Spirit of Burgas Созопол Александропулис, юни.2007 Конкурс прическа Бургас 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас Близо до жп гарата Pink For Sale Животът продължава
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development