Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Местната власт не пожали търговците до РУМ “Младост”



31 Октомври 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Над 30 собственици на павилиони остават на улицата, след като Общинският съвет отхвърли предложението да продължат да работят до края на годината. Спешната докладна бе внесена часове преди сесията днес от общинският съветник и областен координатор на ГЕРБ Димитър Николов. В нея Николов настоява търговците да бъдат оставени да работят докато трае ремонта на РУМ “Младост”. С отказа на местната власт да реши проблема им десетки семейства остават без препитание малко преди коледните и новогодишните празници. Скандалният случай стигна и до “Господари на ефира”, които до дни ще излъчат втори репортаж по темата.
“Трябваше да се подходи малко по- човешки към проблема на тези хора. Сега те остават в неизвестност за бъдещето си и оттук нататък ще се чудят, как и къде ще извършват дейността си”, заяви Николов. Докладната му записка е била внесена след среща с протестиращите собственици на павилиони. “Изслушах аргументите им, че трябва да имат буферен период, в който да намерят нови места за павилионите си и затова направих това предложение в общинския съвет. Хората добре разбират, че земята е продадена и че трябва да я освободят, но мисля, че на никой нямаше да пречат ако бяха останали още два месеца. Все пак това са бургаски граждани и ние трябваше да се опитаме да разберем и решим проблема им”, допълни Николов.
РУМ “Младост” беше продаден с прилежащата му територия след обявяването на приватизацията на НАРМАГ. Въпреки многократните опити на собствениците на павилиони там да накарат общината да им предложи алтернативен терен за търговска дейност, това така и не беше направено.
Вчера над 30 собственици на павилиони посрещнаха остро решението на общинския съвет. “Това беше последния шанс местната власт да се опита да ни помогне. Недоумяваме с каква лекота се взе решение против толкова много хора, още повече, че то не ощетяваше никой”, казаха пред “Бургас инфо” представители на инициативния комитет.
Според Димитър Николов, оттук нататък единствения вариант е да бъде търсен терен, където търговците да бъдат поканени да изградят своите магазини. “Аз и колегите ми от групата ще съдействаме изцяло за това” допълни той.



Прочетено: 3634 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
В очакване на жертвата лека вечер pepi Финансова помощ за бедните Руски паметник, Бургас Bulgarian Airlines...ама в Кайро тръби 2 ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Spirit of Burgas Близо до жп гарата
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development