Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Долно Езерово връщат 5,70 лева заради грешки в сметките за ток



25 Октомври 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



Единствено в бургаския квартал “Долно Езерово” има грешки при фактурирането на сметките за ток. Това обявиха днес от EVN. Други нередности са открити в още 16 села в Ямболско. На тези клиенти дружеството ще върне по 5,70 лева.
“ Не знам дали проверката на енергоразпределителното дружество е реална, факт е , че всеки ден в клуба на юриста към ГЕРБ Бургас пристигат десетки жалби на хора, платили високи сметки за ток”, коментира шефката на клуба и член на регионалното ръководство на сдружението Златина Дукова.
В края на миналата седмица ГЕРБ отвори приемна за жалби срещу скъпия ток. Юристите събират жалбите и ще внасят молби до съответните подразделения. Дукова подчерта, че в клуба ще продължат да приемат жалби на граждани, ужилени от скъпия ток.
От EVN обясняват, че грешката се получила заради удължен период на отчитане.
Проверката обаче е извършена на произволен принцип. От 450 проверени сметки само в 17 не са отчетени евтините 75 киловатчаса.
“Системата за връзка на дружеството с потребителите и мениджмънта е очевидно нарушена и доказателство за това е фактът, че държавата трябваше да се намеси в този случай”, заяви енергийният министър. “За мен е важно, че EVN пое ангажимента да компенсира тези 7500 клиенти, както и, че се ангажира подобни грешки да не бъдат допускани в бъдеще”, каза Овчаров. Той подчерта, че държавата ще наблюдава дейността на всички електроразпределителни дружества.
От дружеството въвеждат промяна в начина, по който се отчитат електромерите – вместо в последните десет дни на всеки месец, инкасаторите ще разпределят в рамките на месеца посещенията.
Инкасаторите вече няма да записват ръчно данните в книги, а ще се използват уреди за отчитане на електромерите и данните от тях ще се прехвърлят в софтуер.
Компанията предвижда да въведе 6-месечно или 12-месечно отчитане на сметките с годишно изравняване.



Прочетено: 2604 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
до паркинга на само черноморец бургас Созопол. морето ograda Ловец, авджия Бургас, ФЛОРА 2009 София от Копитото Професиоанални Американски Кокили за Строители Странджа етюд 01 братска дялба wellcome to bourgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development