Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Преместваеми обекти никнат по централна бургаска улица, алармират съветниците от СДС и коалиция



24 Октомври 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



За нарушение на Наредбата за преместваемите обекти алармират общинските съветници от СДС и коалиция.
В питане до кмета Костадинов и председателя на Местния парламент Лена Бахчеванова се припомня решението на община Бургас, с което амбулантните търговци бяха изгонени от централните бургаски улици с мотив, че е неподходящо да извършват дейността си там.
В същото време по централната улица “Александровска”, която е публична общинска собственост са разположени преместваеми павилиони, които загрозяват цялостната визия на улицата и са в разрез с архитектурния й облик.
Най-фрапиращият случай е с павилион за детски дрехи пред Стоматологията. Обектът навлиза в зелената площ и заема част от тротоара и е в непосредствена близост до сградата.
Други преместваеми павилиони са разположени до Дома на нефтохимика. В обектите се продават от дрехи и промишлени стоки до закуски и странджанки, за разлика от амбулантните търговци, които предлагаха предимно сребърни накити.
Всеки един от тях е с размери над допустимите 15 кв.м., определени в Наредбата за преместваемите обекти, съобщават съветниците от СДС и коалиция.
Те искат отговор кой и на какво основание е разрешил разполагането на павилионите, кога са сключени договорите със собствениците на всеки един от въпросните обекти, с каква продължителност са те и каква е разрешената квадратура за обектите им.
В питането съветниците уточняват, в случай че обектът пред Стоматологията на ул. Александровска е разрешен по схемата за преместваемите обекти, то кога е променена тя и взето ли е съгласието на собственика на сградата, пред чиято лицева страна е поставен павилиона.




Прочетено: 2565 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ухажване Бургас, Богориди Конкурс прическа Бургас 2009 успях! Созопол - пристан Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови Алекс камини След баня Конкур глазами зрителя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development