Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Единственият български град на Юнеско бе представен в Париж



18 Октомври 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



Делегация от община Несебър, водена от зам. кмета Георги Георгиев, взе участие в инициативата „Дни на България в Париж”. Събитието, организирано от българското посолство във Франция и министерство на културата се проведе от 12 до 15 октомври във френската столица. Българската делегация бе водена лично от министър-председателя Сергей Станишев, който официално откри икономически форум за България в Парижката търговско-промишлена палата.
В изложението, единственият български град на Юнеско – Несебър, бе представен с отделен щанд, съобщиха от пресцентъра на общината. Полуостровът бе показан във фотоизложба на Археологическия музей, озаглавена „Несебър – перлата на православието”. Десет табла с фотоси на паметници от старинния Несебър и кратки текстове на френски език, запознаха посетителите със забележителните несебърски средновековни църкви. Отделено беше внимание и на фреските в църквите, както и на несебърските икони. Съвместно с рекламните материали и имиджовия филм на общината „Заливът на слънцето”, експозицията представи града като исторически и културен център, включен заради неповторимия си колорит през 1983 г. в списъка на Световното наследство.



Прочетено: 2500 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Залез Созопол Община Бургас Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Международен Семинар на фризьорите София Рибарският пристан в Созопол Az sym ot Burgas Бургас Елена Kapoto HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Пази се
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development