Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Спасиха наш заложник край Истанбул



09 Септември 2006, Събота


Автор: Burgas Info



При международна операция с участието на служители от Национална служба "Полиция" - ГДБОП и ОДП - Бургас, Управление за борба с контрабандата и организираната престъпност в Анкара и полицейски екипи в Истанбул късно снощи е бил освободен български заложник, държан в плен близо седмица в южната ни съседка, съобщи пресцентърът на МВР.

В края на миналата седмица И.З. /26г./ е напуснал страната ни и е заминал на екскурзия в Турция. Младият мъж е бил придружен от турски гражданин, бизнес партньор на родителите му.


Веднага след като влязъл на територията на Турция И.З. е похитен и затворен в къща в покрайнините на Истанбул, пише в съобщението.


Похитителите телефонирали на родителите му и заявили, че ако искат да го видят свободен, ще трябва да платят откуп от 40 000 евро, като поставили изричното условие да не бъде замесена полицията.

Българските и турски полицейски служби предприели незабавни действия по установяване местонахождението на пленника и неговото освобождаване.

За да се подсигурят за всички евентуални ходове на похитителите, са били сформирани няколко полицейска екипа, информират от МВР. Късно снощи турските спецчасти атакували къщата, в която е държан българският гражданин.

Заедно с освобождаването на И.З. са арестувани и четирима турски граждани. До този момент няма информация върху него да е прилагано физическо насилие, уточняват от МВР.


Българинът е предаден на консулската ни служба и се уреждат подробностите около неговото завръщане в България.




Прочетено: 2134 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
КАМЕРА Зима в Странджа Жреци на музите 2009 Площад Тройката, Бургас Барселона жици край пътя камини полети и пристани 02 Стара църква в Созопол на границата с брега жълто Списание Влъхвите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development