Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Почетен знак и кехлибарен мед за кмета Трифонов



09 Септември 2006, Събота


Автор: Burgas Info



Носителят на титлата „Цар на пчелите” и „Премиер на пчеларите - 2005” Кирил Киров, който е инициатор и организатор на провеждащия се за пети пореден път в Несебър Международния фестивал на меда, заедно с производители от юбилейното издание, гостуваха днес на кмета Николай Трифонов.
В знак на благодарност за изключителен принос в реализацията и провеждането на медния фест участниците в проявата удостоиха с почетен знак градоначалника. Към даровете добавиха и гърненце с кехлибарен мед със сушени плодове и ядки, и бутилка елитен коняк.
Традиционният фест стартира на 2 септември и наред с гостуващите 42 участници, събра близо 400 пчелари от страната и чужбина. Форумът премина под мотото „До всеки дом – български мед”. Новото тази година бе участието на гости от Международната пчеларска организация „Апимондия”. Част от лекторите се включиха в дискусии, чийто основни акценти бяха насочени към проблемите на световното пчеларство. Сред гостите на фестивала бе и Фред Фулъм – американски пчелар, който сподели, че харесва българския мед, особено челния, който е богат на минерали и притежава най-лечебните свойства.
Медният фест в Несебър се превърна в малък университет, споделят посветените в тайните на медопроизводството. По време на уникалния фест, производители на лечебния продукт обменят опит. Те оценяват високо форума и се радват на все по-засилен интерес към пчеларството от младите. Това потвърди Таня Димова, пчелар от еленския балкан. Тя е участвала във всички издания на феста, но за първи път вижда толкова много млади производители. С всяка изминала година се увеличава броят на изложителите, които подобряват разнообразието и качеството на предлаганата продукция.
Именно в Несебър ние правим най-голямата реклама на марката „български мед”, казват пчеларите и са убедени, че веднъж чужденците закупили и вкусили от неговите качества, ще търсят такъв и в собствената си страна. Все повече туристи проявяват интерес към фестивала, който превръща Несебър в столица на меда, сподели Киров.


Прочетено: 2097 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol жълто и сиво Краси хотел приморец Pink For Sale Конкурс прическа Бургас 2009 Декабрь 2017 года Пристанище Приморско Созопол 9 мая 2015 года Божидара -спокойствие в морската градина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development