Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

"Спри на зебра!", призовава бургаски депутат



05 Септември 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Кампания за обновяване на пешеходните пътеки около училищата в региона, стартира в навечерието на учебната година депутатът Фатме Илияз. "Спри на зебра" цели да повиши обществената чувстителност към проблемите на детската безопасност. Кампанията е продължение на инициатива от началото на лятото, когато народният представител поиска от вътрешния министър Румен Петков адекватни мерки за намаляване на инцидентите с деца на пътя по време на ваканцията.
"Всяка година десетки ученици стават жертва на произшествия, които не рядко водят до трайни и необратими последици. Децата често излизат внезапно на пътното платно, но основни виновници за катастрофите според статистиката са шофьорите, които карат с несъобразена скорост дори и около училищните дворове. Неработещи светофари, избледняла зебра и откраднати пътни знаци спомагат за несигурната обстановка на пътя"- смята Илияз.
Народният представител инициира поредица от срещи с кметовете на Средец- Тодор Пройков, Сунгурларе- Стефан Стратев и Руен- Дурхан Мустафа, които са подкрепили инициативата. В тези общини акцията стартира в края на седмицата. Градоначалникът на Руен се е ангажирал да направи проверка около училищата в общината и всички оживени места, където пресичат ученици да бъдат обозначени със зебри. Началото ще бъде поставено пред школата в селата Люляково, Дъскотна и Трънак.
Вчера Фатме Илияз се срещна и с кмета Йоан Костадинов, който също приветства идеята. Народният представител и градоначалникът се обединиха около становището, че безопасността на децата започва от училищния праг, където те прекарват по-голямата част от деня си, а обновяването на пешеходните пътеки е едно от важните условия учениците да се чувстват сигурни на пътя.
Фатме Илияз се надява кампанията да стане национална с включването и на други общини.
През първите седем месеца на годината в областта са регистрирани 24 пътни- транспортни произшествия, при които са ранени 26 непълнолетни. Половината от инцидентите са на територията на Община Бургас. Най-много деца -16 са пострадали на пътна отсечка. Сред опасните за учениците места се нареждат кръстовищата и пътните възли. Основна причина за катастрофите остава несъобразената скорост.



Прочетено: 2201 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. Тухлена селска къща Храбрая ворона Приятелки в три цвята Pepi Флора Бургас 2009 Весела Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development