Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

"Спри на зебра!", призовава бургаски депутат



05 Септември 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Кампания за обновяване на пешеходните пътеки около училищата в региона, стартира в навечерието на учебната година депутатът Фатме Илияз. "Спри на зебра" цели да повиши обществената чувстителност към проблемите на детската безопасност. Кампанията е продължение на инициатива от началото на лятото, когато народният представител поиска от вътрешния министър Румен Петков адекватни мерки за намаляване на инцидентите с деца на пътя по време на ваканцията.
"Всяка година десетки ученици стават жертва на произшествия, които не рядко водят до трайни и необратими последици. Децата често излизат внезапно на пътното платно, но основни виновници за катастрофите според статистиката са шофьорите, които карат с несъобразена скорост дори и около училищните дворове. Неработещи светофари, избледняла зебра и откраднати пътни знаци спомагат за несигурната обстановка на пътя"- смята Илияз.
Народният представител инициира поредица от срещи с кметовете на Средец- Тодор Пройков, Сунгурларе- Стефан Стратев и Руен- Дурхан Мустафа, които са подкрепили инициативата. В тези общини акцията стартира в края на седмицата. Градоначалникът на Руен се е ангажирал да направи проверка около училищата в общината и всички оживени места, където пресичат ученици да бъдат обозначени със зебри. Началото ще бъде поставено пред школата в селата Люляково, Дъскотна и Трънак.
Вчера Фатме Илияз се срещна и с кмета Йоан Костадинов, който също приветства идеята. Народният представител и градоначалникът се обединиха около становището, че безопасността на децата започва от училищния праг, където те прекарват по-голямата част от деня си, а обновяването на пешеходните пътеки е едно от важните условия учениците да се чувстват сигурни на пътя.
Фатме Илияз се надява кампанията да стане национална с включването и на други общини.
През първите седем месеца на годината в областта са регистрирани 24 пътни- транспортни произшествия, при които са ранени 26 непълнолетни. Половината от инцидентите са на територията на Община Бургас. Най-много деца -16 са пострадали на пътна отсечка. Сред опасните за учениците места се нареждат кръстовищата и пътните възли. Основна причина за катастрофите остава несъобразената скорост.



Прочетено: 2197 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бургас Момчета Флора Бургас 2009 Стив и аз Часовникът на Данил Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Йордановден 2011, Бургас - от Тина pepi Vision
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development