Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Министър Василев участва в срещата на Националното сдружение на общините в Несебър



01 Септември 2006, Петък


Автор: Burgas Info



Решенията на Централната избирателна комисия за президентските избори ще бъдат публикувани само на интернет страницата на Министерството на държавната администрацията, съобщи в Несебър министър Николай Василев. Той участва в проведената днес среща на Управителния съвет на Националното сдружение на общините и областните управители в хотел Феста Панорама.
За първи път решението на ЦИК няма да бъдат изпратени на хартиен носител в областните и общински администрации. „Нашето министерство помага на ЦИК, но тя при добро желание би могла да предава информация и по други технически начини”, каза министър Василев по повод възможността за достъп до всички възможни Районни избирателни комисии. В началото на срещата министърът на държавната администрация съобщи, че тази година новите прозрачни урни и интегрални бюлетини трябва да бъдат изработени в изключително кратък срок – до 16 октомври. До момента са готови 17 РИК.
Въпреки натрупаната инфлация, по-големия брой кутии и членове на ЦИК, очаква се тази година изборите да излязат значително по-евтини, ако има само един тур. Към този момент предвидените средства за президентските избори са под 20 млн. лева. Министър Василев заяви още, че за пръв път в историята на обществените поръчки за изработване на кутии и печати, са предвидени рекордни за България неустойки. Ако фирмата не успее да изпълни поръчката няма да получи от държавата нито един лев, и ще заплати 60% неустойка от стойността на поръчката.
На срещата министър Василев представи подготвените от МДААР промени в нормативни актове, относно електронното управление и организацията на административното обслужване. "България е на последно място в Европа по въвеждане на електронно управление и развитие на електронно правителство", заяви министърът на държавната администрация по време на срещата.
Въпреки че в повечето общини има елементи на електронното управление, страната ни е изостанала с 5 до 10 години в това отношение от другите европейски държави, смята още министърът. Самият той призна пред участниците в срещата, че по време на предишния си мандат не е знаел почти нищо по този въпрос. Това е област, в която можем за кратко време да прескочим няколко етапа и да изпреварим някои европейски държави, заяви министър Василев.
Той допълни, че през септември на всички общински администрации ще бъдат предоставени 2150 електронни подписа. Голям интерес е проявен от общинските служители към организираните от МДААР обучителни курсове по информационни технологии. До края на годината ще бъдат обучени 21 хиляди служители, от тях 1000 магистрати.
Другият вид обучение-по английски език са преминали 7 хиляди служители. От ведомството планират до края годината през този вид езикова подготовка да преминат общо 12 хиляди човека. Ако резултатите са добри, обучението по английски език ще бъде продължено и догодина, както за начинаещи така и за следващи нива.
Винаги ще имате нашата подкрепа по продължаване процеса на децентрализация, включително и финансова, защото с влизането на страната ни в ЕС, ролята на местната власт ще се засилва все повече, каза още министър Василев пред участниците в срещата.



Прочетено: 2841 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конструкция ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ GRAPHILLA 2009, Бургас Строители на съвременна България рожден ден Конкур глазами зрителя Конкурс прическа Бургас 2009 Мото клуб Кой си изгуби мидите? Кафе Карамел оферта заем Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development