Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Несебър домакин на петия Международен фестивал на меда



01 Септември 2006, Петък


Автор: Burgas Info



За пети пореден път Несебър става домакин на Международния фестивал на меда,чието поредно издание ще се проведе мотото: ”До всеки дом-бълга рски мед”.

Фестивалът,чието официално откриване ще бъде от 13 ч.на 4 септември на пл.”Месамбрия”, се осъществява в резултат на съвместните усилия на Национална браншова организация “Български пчеларски съюз” и Община Несебър.

В рамките на фестивалните дни ще се състоят дискусии в две основни на соки: “Проблемни паразитни заболявания на пчелните семейства” с модера тор професор Зоран Станимирович-експерт по пчелна патология от факулте та по ветеринарна медицина на Белградския държавен университет-Сърбия ,и “Маркетинг на мед и пчелни продукти” с модератор-лектор от САЩ ,кои то произтичат от основната тема на фестивала “Световното пчеларство-със тояние и проблеми”.На тема”Реализация на продуктите на вътрешния пазар -реалности и перспективи” ще говори Румен Милев-председател на Асоциа цията на преработвателите и износителите на мед у нас,а Кристина Матес ку-Румъния ще изнесе лекция за някои особености на апитерапията.
В съпътстващата програма на фестивала заедно с изложението /което се открива още на 2 септември/ на пчелни продукти е включена дегустация на мед и медени напитки.Ще бъде отличен най-атрактивния фестивален щанд и по станала вече традиция на гала-вечерта ще бъде връчена и преходната корона на Царицата на меда.Кирил Киров-носител на званието “Премиер на пчеларите” и обявен за “Цар на пчеларите” от пчеларския съюз на Вели ко Търново ще представи третата си книга “Несебър-столица на меда”.
Това което прави фестивала на меда различен от досегашните му прове ждания е масираното присъствие на участници от Световната пчеларска ор ганизация “Апимондия”,чиито ръководен орган заседава в София на 1 и 2 септември.

Организаторите са подготвили изненади и за публиката в старинния град, който във времето 2.09-10.09.2005 ще се превърне в своеобразна междуна родна столица на меда.



Прочетено: 3449 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Фонтанът на Семейство на плажа Морска градина Бургас Изтравниче Три девойки ученички пепи Слънчев бряг не е само строителен обект най-съвестният представител Странджанска гора флора 2008 Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development