Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фатме Илияз ще осигури уют за 61 сираци от Дом „Щурче”в град Средец



31 Август 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



61 деца от Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, „Щурче” гр.Средец ще посрещнат зимата на топло и уютно място. До настъпването на студения сезон социалното заведение ще бъде с изцяло нова PVC дограма. Това стана ясно след среща на депутата от ДПС Фатме Илияз и директора на Дома Николина Колелиева.

Народният представител се ангажира да осигури подмяната на 160 квадратни метра дограма, както и да контролира лично как върви ремонта. Сградата е строена през 1973 г и оттогава са извършвани само козметични ремонти .”Постройката не е в цветущо положение, но най-големият ни проблем е дограмата, която е стара и изгнила и през зимата духа, а така се увеличават разходите за отопление”, каза шефката на Дома.

Дом „Щурче” е на държавна издръжка, доскоро сградата е била общинска и това причината години наред социалното заведение да не получава средства за ремонти ,обясниха от ръководството.Постройката е деактувана и прехвърлена към МОН. „Ще направя всичко възможно за децата да бъдат осигурени нормални условия на живот, обещавам, че ще подменим дограмата преди застудяването.Така ще се намали с 30 процента разхода на гориво” - каза Фатме Илияз след срещата си малчуганите .

Настанените деца са на възраст от 3г до 7 г. Най -малките идват от Дом „Майка и Дете”. 7 от живеещите в Дома са деца с психични заболявания. 245 хил. 927 лв. е издръжката на социалното заведение за 2006г, парите отиват основно за храна, отопление,ток, вода и лекарства . На спонсори се разчита за играчки ,дрехи и екскурзии.За възпитаниците на Дома се грижат 36 души персонал, лекар, стоматолог и 2 медицински сестри .


Прочетено: 3342 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя хотел приморец pepi Аз И Брат ми  с децата . лека вечер късче от Морската градина европейка Декоративни дървени конструкций Морска градина Бургас Есен Кокили за Строители Ботева
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development