Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Разработват проекти за усвояване на европейските фондове в Приморско



24 Август 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Да бъде разработени общ културен проект и да се засили съвместната дейност по съвместни икономически проекти за усвояване на средствата по европейските инвестиционни фондове и програми. Около това становище се обединиха по време на съвместна работна среща представителите на Община Приморско, Бановце над Бебравоу – Словакия, Чарни Дунаец - Полша и град Курск, Русия. Официалните делегации от Словакия, Полша и Русия пристигнаха късно снощи, 23 – ти август на посещение в Община Приморско. Те са представители на градовете и общини от своите държави с които Община Приморско има към момента подписани договори за сътрудничество. Днес, 24 – ти август те се срещнаха с ръководството на Община Приморско в лицето на кмета на общината инж. Димитър Димитров, зам. кмета г-жа Маргарита Серафимова, председателя на Общинския съвет – Приморско Атанас Петров, общински съветници, кметове на основните населени места в Община Приморско.
По време на срещата бе отчетено добро изпълнение до момента в заложените договори за съвместно сътрудничество между побратимените градове. Бе акцентирано и върху това да се засили сътрудничеството в икономическата сфера с оглед предстоящото приемане на РБългария в ЕС след 1 – ви януари 2007 година.
Словашката делегация от Бановце над Бебравоу бе водена от кмета на Бановце г-н Ян Турчан. От руска страна присъстваха г-жа Любов Харина – Началник управление „Култура” при администрацията на град Курск, Русия и ръководител на официалната руска делегация, Владимир Шор и Наталия Зайцева – членове на делегацията. Представител на Чарни Дунаец, Полша по време на официалната среща бе г-н Станислав Буковски.
Припомням, че три от фолклорните състави – участници в четвъртото издание на международния фолклорен фестивал „Приморско 2006”, който се открива тази вечер, 24 – ти август на лятната естрада в град Приморско пристигнаха по личната покана на ръководството на Община Приморско. Това са съставите „Дриеновец” – Словакия, „Огонки надежды” и Ансамбъл „Горница” от град Курск, Русия и ансамбъл „Ватра” от Чарни Дунаец, Полша. Те са представители на градове и общини в Словакия – Бановце над Бебравоу, Полша – Черни Дунаец и Русия – Курск, с които Община Приморско има подписани договори за сътрудничество. Заедно с фолклорните състави на посещение в Приморско пристигат и представители на съответните общински администрации, общински съветници.
Час преди официалната среща днес с представителите на общинските администрации кметът на Община Приморско се срещна с ръководителите на фолклорни състави – участници в четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „Приморско 2006”. Фестивалът се открива тази вечер от 20 часа на Лятната естрада в град Приморско. Организатор на престижната фолклорна проява която ще продължи до 28 – ми август включително е Ф”Еврогрейд” – София със съдействието на Община Приморско. Участие във фестивала вземат 16 фолклорни състави от общо 10 страни, сред които България, Русия, Турция, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Италия, Сърбия, Израел....



Прочетено: 2346 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Арменската черква Сурп Хач Аз с майка и татко Конкурс прическа Бургас 2009 Първа копка Долно Езерово ЛРД Заслон в местност Живия огън Spirit of Burgas Рибари в Истанбул успях! Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development